Παραμύθι οι εκπτώσεις, αυξήθηκαν οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

Παραμύθι οι εκπτώσεις, αυξήθηκαν οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

Αμέσως μετά τη θριαμβευτική επανεκλογή του, στα τέλη του περασμένου Ιουνίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διατράνωνε σε όλους τους τόνους την πρόθεσή του να πιέσει τις ακτοπλοϊκές εταιρείες προκειμένου να μειώσουν τις τιμές των εισιτηρίων στα πλοία τους, καθώς με τόσο υψηλά ναύλα δεν θα μπορούσε ο κόσμος να πάει στα νησιά.

Μετά από κάποιες επαφές που έκαναν κυβερνητικοί παράγοντες με τις εταιρείες, εν χορδαίς και οργάνοις ανακοινώθηκε ότι θα γινόταν μείωση στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων ύψους 30%, περίπου, όχι όμως με κοινή απόφαση των πλοιοκτητών, που θα είχε οριζόντια εφαρμογή και θα αφορούσε όλους όσοι επρόκειτο να ταξιδέψουν το καλοκαίρι, αλλά υπό τη μορφή προσφορών. Αοριστίες δηλαδή και θολό τοπίο, ίσα για να φανεί πως είχε αποτέλεσμα η κυβερνητική παρέμβαση. Προσφορές βέβαια έγιναν, αλλά εκείνοι που ωφελήθηκαν ήταν ελάχιστοι, γιατί οι περισσότεροι είχαν ήδη βγάλει εισιτήρια πριν ανακοινωθούν τα μέτρα.

Το παραμύθι όμως έγκειται στο ότι από τα τέλη Ιουλίου, όταν η κίνηση στα πλοία βρισκόταν στο… φόρτε της, τα εισιτήρια πήραν πάλι την… ανηφόρα. Όχι πολύ, 4 – 8 ευρώ στις μακρινές αποστάσεις και αναλογικά στις μικρότερες. Δηλαδή, ένα απλό εισιτήριο από Πειραιά για Σάμο στις 10 Ιουλίου είχε 75 ευρώ και στο τέλος του ίδιου μήνα είχε 83 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι είναι καθεστώς στην ακτοπλοΐα κάθε Αύγουστο να… τσιμπάνε λίγο τα εισιτήρια λόγω σεζόν. Κατά συνέπεια, τα περί μείωσης ήταν απλά ένα… καλοκαιρινό παραμύθι. Αντί μείωσης είχαμε αύξηση, αφού οι εταιρείες ούτε το καθιερωμένο… χαράτσι του Αυγούστου δεν κατήργησαν, έτσι για να δείξουν ότι είχαν τη βούληση να πειθαρχήσουν στις κυβερνητικές παραινέσεις. Και ύστερα λέμε γιατί κάποια νησιά δεν πήγαν καλά φέτος με τον τουρισμό, μέχρι στιγμής τουλάχιστον. Όταν θέλει μια… περιουσία κάποιος για να πάει, πώς να πάει; Απλά πράγματα…

Ν.Π.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: ereportaz.gr


Σχολιάστε εδώ