Στο περιθώριο η Ελλάδα στη Σύνοδο των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης

Στο περιθώριο η Ελλάδα στη Σύνοδο των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης

Συνέπεσε με τις εκλογές και ήταν σημαντική η απουσία της Ελλάδας. Μιλάμε για τη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η οποία έγινε 26 – 27 Ιουνίου στην Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου, αλλά, δυστυχώς, δεν λήφθηκε μέριμνα ώστε να εκπροσωπηθεί η Ελλάδα, αν όχι από τον υπηρεσιακό υπουργό Εξωτερικών Βασίλη Κασκαρέλη, τουλάχιστον από τον υφυπουργό κ. Φραγκογιάννη.

Εκ μέρους της Τουρκίας βρέθηκε στην Ποντγκόριτσα ο υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, ο οποίος βρήκε την ευκαιρία και ξεσάλωσε, δίνοντας την εικόνα ότι το αφεντικό στα Βαλκάνια είναι η Τουρκία.

Δεν είναι απλώς η σημειολογία, αλλά η ουσία, καθώς τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχει χάσει τον μπούσουλα όσον αφορά τις εξελίξεις στα Βαλκάνια. Έτσι, η Ελλάδα, από εκεί που ήταν η ατμομηχανή για την ευρωπαϊκή πορεία των Δυτικών Βαλκανίων, έχει βρεθεί στο περιθώριο. Η Αλβανία πλέον θεωρεί ότι συνομιλεί απευθείας με τις Βρυξέλλες και έχει γίνει το «αγαπημένο» παιδί της Δύσης, τα Σκόπια ακολουθούν τον δικό τους δρόμο, ενώ παραμένουν οι εκκρεμότητες με την Ελλάδα, η Βοσνία και το Κόσοβο έχουν στραφεί στην Τουρκία…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ

 


Σχολιάστε εδώ