Νάντια Γιαννακοπούλου: “Καθημερινά περιστατικά επικίνδυνης οδήγησης διακινητών μεταναστών στον νομό Έβρου”

Νάντια Γιαννακοπούλου: “Καθημερινά περιστατικά επικίνδυνης οδήγησης διακινητών μεταναστών στον νομό Έβρου”

Ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με θέμα “Καθημερινά πλέον τα περιστατικά επικίνδυνης οδήγησης διακινητών μεταναστών στον νομό Έβρου”, κατέθεσε η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου.

Κύριε Υπουργέ
Σε καθημερινό φαινόμενο, τείνει να εξελιχθεί, η επικίνδυνη οδήγηση διακινητών μεταναστών στον νομό Έβρου. Ειδικότερα, ένα μείζον θέμα που απασχολεί εδώ και χρόνια τους κατοίκους της ακριτικής αυτής περιοχής αλλά και γενικότερα της Βόρειας Ελλάδας, φαίνεται να κορυφώνεται, κάτι το οποίο αποδεικνύεται δυστυχώς, από τον αριθμό των τροχαίων ατυχημάτων που σημειώνονται καθημερινώς.
Οι διακινητές οδηγώντας, συνήθως, κλεμμένα οχήματα εισβάλλουν στο αντίθετο , από το νομίμως και κανονικά κινούμενο, ρεύμα της Εγνατίας Οδού, για ν ΄αποφύγουν σε κάποια σημεία τυχόν ελέγχους της Ελληνικής Αστυνομίας με αποτέλεσμα η ανεξέλεγκτη πορεία τους να καταλήγει τις περισσότερες φορές , δυστυχώς, σε τροχαίο ατύχημα ή δυστύχημα.
Όπως είναι λογικό, οι πολίτες και οι επισκέπτες, που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο στην περιοχή του Έβρου πλέον διακατέχονται κυριολεκτικά από φόβο, μήπως υπάρξουν θύματα κάποιας σύγκρουσης ή εμπλεκόμενοι σε κάποια καταδίωξη παρανόμως κινούμενου οχήματος. Ειδικά, εάν συνυπολογίσουμε πως το συγκεκριμένο τμήμα του οδικού δικτύου, χρησιμοποιείται σε καθημερινή βάση από χιλιάδες ανθρώπους για τη μετακίνησή τους από και προς την εργασία τους , στον ίδιο ή γειτονικό νομό, καθώς και για τη μεταφορά μελών της οικογένειάς τους, γίνεται αντιληπτή η βαρύτητα της άμεσης πάταξης του φαινομένου αυτού.
Κατόπιν τούτων

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργέ :
1) Σκοπεύετε να προβείτε σε πιο αποτελεσματική επιτήρηση και πιο εντατικούς ελέγχους του οδικού δικτύου, στα σημεία που απαιτείται ;
2) Προτίθεστε να λάβετε κάθε απαραίτητο μέτρο, ώστε να εμπεδωθεί εκ νέου το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους και επισκέπτες που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο στην περιοχή του Έβρου;
Η Βουλευτής
Κωνσταντίνα (Νάντια) Γιαννακοπούλου


Σχολιάστε εδώ