Τρίζει η καρέκλα του Κ. Μπακογιάννη

Τρίζει η καρέκλα του Κ. Μπακογιάννη

Υπό αμφισβήτηση ο δήμαρχος Αθηναίων

–Ανησυχία στο Μέγαρο Μαξίμου για τις εκλογές

Η στήριξη του Κ. Μπακογιάννη ήταν περίπου μονόδρομος για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, αυτό δεν σημαίνει ωστόσο ότι στο Μέγαρο Μαξίμου πλέουν σε… πελάγη ευτυχίας με το γεγονός αυτό καθαυτό.

Αν δεν υπήρχε η συγκεκριμένη παράμετρος (η συγγένεια με τον πρωθυπουργό) θα είχαν αναμφίβολα αποσύρει την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό του. Στο περιβάλλον του Κυρ. Μητσοτάκη επικρατεί προβληματισμός όσον αφορά τις προοπτικές του νυν δημάρχου στις εκλογές του Οκτωβρίου και δεν είναι λίγοι εκείνοι που φοβούνται δυσάρεστα απρόοπτα. Μετά από μια αμφιλεγόμενη τετραετία η εμπιστοσύνη των πολιτών έναντι του κ. Μπακογιάννη έχει υποχωρήσει σε χαμηλά επίπεδα. Απευθείας αναθέσεις έργων που αποπνέουν ο­σμή σκανδάλου, υποθέσεις κακοδιαχείρισης, σπατάλες κ.ά. είναι μερικές μόνο από τις σκοτεινές κηλίδες της θητείας του.

Το φιάσκο με τον «Μεγάλο Περίπατο» συνιστά το πιο μεγάλο σκάνδαλο σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, που κόστισε μερικά εκατ. ευρώ στον Δήμο και στις… τσέπες των Αθηναίων. Παρά την κατακραυγή, ο κ. Μπακογιάννης δηλώνει αποφασισμένος να επανέλθει και να… ολοκληρώσει το συγκεκριμένο έργο. Και να φορτώσει και άλλο τον προϋπολογισμό του δήμου. Η εικόνα της πρωτεύουσας είναι σαφώς χειρότερη από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του. Γεγονός που προκαλεί την οργή και την αγανάκτηση των μόνιμων κατοίκων αλλά και των επισκεπτών. Επιπλέον, το κλίμα μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο βαρύ για τον νυν δήμαρχο.

Μέσα σε αυτό το κλίμα δεν είναι αναίτια η ανησυχία που υπάρχει στο Μέγαρο Μαξίμου ως προς την έκβαση της μάχης στον Δήμο Αθηναίων. Θεωρούν ότι, αν η αντιπολίτευση καταφέρει να βρει έναν υποψήφιο νέο, πολιτικά άφθαρτο και με τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά, ο κίνδυνος να ηττηθεί ο κ. Μπακογιάννης είναι μεγάλος. Και αυτό θα είναι μια σημαντική ήττα, με σημα­ντικό πολιτικό κόστος και για τον Κυρ. Μητσοτάκη. Το μόνο που παρηγορεί το Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν έχουν ακόμη ανακαλύψει το πρόσωπο εκείνο που θα μπορεί να σταθεί απέναντι στον κ. Μπακογιάννη και να τον εκθρονίσει από τον δημαρχιακό θρόνο. Να δούμε αν θα καταφέρουν να τον… εντοπίσουν στο διάστημα που απομένει.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ