Νέα εβδομάδα ξεκινάει… Το καλοκαίρι είναι εδώ!

Νέα εβδομάδα ξεκινάει… Το καλοκαίρι είναι εδώ!

“Δήγμα γραφής”
Του Μάκη Κουρή


♦ Νέα εβδομάδα ξεκινάει. Το καλοκαίρι είναι εδώ, από τη μια άκρη της πατρίδας μας ως την άλλη, με τις καθαρές και ζηλευτές θάλασσές μας και τις πανέμορφες ακρογιαλιές. Δύσκολα θα βρει κανείς αλλού τις ομορφιές που έχει το κάθε νησί μας. Μη χάνετε ούτε λεπτό…

♦ Δυστυχώς, άλλα δύο παλικάρια, δύο πιλότοι μας, δεν κατάφεραν να επιστρέψουν στη βάση τους. Πλήρωσαν με τη ζωή τους την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Κάρυστο. Ήταν η τελευταία ρίψη νερού. Στάθηκαν άτυχοι…

♦ Δύο γυναίκες έξω από την πεπατημένη… Η Ιωάννα Κλάπα – Χριστοδουλέα ανέλαβε πρόεδρος του Αρείου Πάγου και η Γεωργία Αδειλίνη εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

♦ Μπρος – πίσω! ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ επιστρέφουν στο Δημόσιο.

♦ Ανασχεδιάζεται η αξιολόγηση των σχολείων. Ποιος είναι, άραγε, ο λόγος;

♦ Οι φόροι αυξήθηκαν το πρώτο εξάμηνο του έτους σε 27,214 δισ. ευρώ, κατά 2,154 δισ. ευρώ ή 8,6% έναντι του στόχου, ενώ τα έσοδα από ΦΠΑ ανήλθαν σε 11,042 δισ. ευρώ και ήταν αυξημένα έναντι του στόχου κατά 571 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα των ΕΦΚ ανήλθαν σε 3,227 δισ. ευρώ και ήταν μειωμένα έναντι του στόχου κατά 62 εκατ. ευρώ, κάτι που δείχνει μια μείωση της κατανάλωσης.

♦ Παρατείνονται έως το τέλος του χρόνου οι επιδοτήσεις στο ρεύμα.

♦ Το άλμα της «gig economy» αλλάζει την αμερικανική οικονομία. Στην ευέλικτη μορφή εργασίας (εργαζόμενοι σε διαδικτυακές πλατφόρμες, χωρίς συμβάσεις και εποχικοί) συμμετέχουν πλέον εκατομμύρια άνθρωποι, μια τάση που κερδίζει έδαφος την τελευταία δεκαετία. Ο αριθμός των ατόμων που δηλώνουν εισόδημα από εργασίες σε πλατφόρμες έχει εκτιναχθεί τα τελευταία χρόνια από 1 εκατ. σε σχεδόν 5 εκατ.

♦ Πάλι οι απόδημοι φταίνε στο ΚΚΕ και στον ΣΥΡΙΖΑ, που καταψήφισαν τη σχετική διάταξη του νομοσχεδίου για την ψήφο τους. Δηλαδή, οι απόδημοι δεν είναι Έλληνες; Έχουμε τρελαθεί;

♦ Ηλεκτροσόκ προκαλούν στους καταναλωτές οι αυξημένες χρεώσεις των δικτύων. Μόνο για το 2023 το σύνολο των καταναλωτών θα επιβαρυνθεί αναδρομικά με το ποσό των 60 εκατ. ευρώ λόγω των αυξήσεων των ρυθμιζόμενων εσόδων των ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ που ενέκρινε η ΡΑΑΕΥ.

♦ Νέα παράταση έως τις 31 Αυγούστου για τις φορολογικές δηλώσεις. Η τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος θα καταβληθεί στα τέλη Φεβρουαρίου.

♦ Επιχείρηση-«ζόμπι» χαρακτηρίζουν παράγοντες της αγοράς το Καζίνο Λουτρακίου, το οποίο καταφέρνει να παραμένει σε λειτουργία παρότι εμφανίζεται να οφείλει περίπου 150 εκατ. ευρώ προς τα ασφαλιστικά ταμεία και το Δημόσιο. Το ποσό αυτό αφορά τμήμα των συνολικών οφειλών της επιχείρησης, που υπερβαίνουν τα 280 εκατ. ευρώ.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ