ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Το ΔΝΤ «ψαλιδίζει»… – Με στοιχεία από την Amazon η μάχη κατά της φοροδιαφυγής

ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Το ΔΝΤ «ψαλιδίζει»… – Με στοιχεία από την Amazon η μάχη κατά της φοροδιαφυγής

“Δήγμα γραφής”
Του Μάκη Κουρή


 

♦ Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το καθαρό διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών αυξήθηκε κατά 5,4% το πρώτο τρίμηνο του έτους.

♦ Το ΔΝΤ «ψαλιδίζει» τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2023. Λόγω του επίμονου πληθωρισμού και των ανοδικών επιτοκίων ο κίνδυνος για νέα ύφεση και χρηματοπιστωτική κρίση είναι αυξημένος.

♦ Σύμφωνα με τα κινεζικά Μέσα Ενημέρωσης, ο υπουργός Εξωτερικών Κιν Γκανγκ καθαιρέθηκε από το αξίωμά του ύστερα από απουσία εβδομάδων από τη δημοσιότητα, που είχε προκαλέσει έντονες συζητήσεις. Χρήστες του διαδικτύου σχολιάζουν πως παράλληλα με την εξαφάνισή του ο Κιν συνήψε ερωτική σχέση με τη 40χρονη τηλεπαρουσιάστρια Φου Ζιαοτάν, για την οποία λένε πως είναι ταυτόχρονα και διπλή πράκτορας.

♦ Η Εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Σαλάκου αναμετρήθηκε από την πρώτη ημέρα με την πυρκαγιά στη Ρόδο. «Εάν δεν είχαμε τους εθελοντές, δεν θα πηγαίναμε πουθενά. Μας δίνουν νερό και φαγητό», είπε ένας από τους πυροσβέστες, και είχε δίκιο. Η εθελοντική ομάδα δημιουργήθηκε πριν από οκτώ χρόνια και το 2017 εντάχθηκε στο μητρώο της Πολιτικής Προστασίας.

♦ Με στοιχεία από την Amazon η μάχη κατά της φοροδιαφυγής. Σύμφωνα με κοινοτική οδηγία, η οποία ενσωματώθηκε στο εθνικό δίκαιο, διεθνείς πλατφόρμες, όπως η Amazon, θα πρέπει να αποστέλλουν στη χώρα στην οποία έχουν την έδρα τους τα στοιχεία των επιχειρήσεων που συνεργάζονται με την πλατφόρμα. Τα στοιχεία αυτά θα τα λαμβάνει μόνο η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προκειμένου να τα αξιοποιεί στην προσπάθεια αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ