Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Δεν μπορώ  να φανταστώ Αριστερά που δεν θα θέλει ανοίγματα»!

Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Δεν μπορώ να φανταστώ Αριστερά που δεν θα θέλει ανοίγματα»!

• Τελικά, για όλα φταίει ο Αλέξης Τσίπρας;

Άγρια είναι η μάχη για την «καρέκλα» του ΣΥΡΙΖΑ, που ποτέ δεν την είχε παζαρέψει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ανέβασε το κόμμα μέχρι και την πρώτη θέση χωρίς να μοιράζει «δώρα» από δω κι από κει. Χωρίς να προσφέρει «καρέκλες». Απόδειξη, το ότι μετά την αποχώρησή του το κόμμα γέμισε από ενδιαφερομένους για την προεδρία. Και ήδη έχει ξεσπάσει πόλεμος, στον οποίο δεν έχει την παραμικρή εμπλοκή.

Κάποιοι φαίνεται να ξεχνούν, πά­ντως, ότι ο Αλέξης Τσίπρας, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε κάνει δύσκολη τη ζωή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στα κρίσιμα εθνικά θέματα, όμως, έβαζε πλάτη για να περάσει η κυβέρνηση τα «δύσκολα».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, πέταξε το… βέλος του κατά του Τσίπρα: «Δεν μπορώ να φανταστώ Αριστερά που δεν θα θέλει να κάνει ανοίγματα στον κόσμο», υπογραμμίζοντας: «Όταν έχεις χάσει με τέτοια διαφορά, προφανώς είναι πράγματα που δεν έχεις κατανοήσει και δεν έκανες καλά. Ίσως δεν πείσαμε με τις προτάσεις και τις παρεμβάσεις μας».

Να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση για την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του δίπλα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο στο πάνελ ήταν οι Ανδρέας Ξανθός, Χάρης Μαμουλάκης, Ειρήνη Αγαθοπούλου και Μακρίνα – Βιόλα Κώστη.

Για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ υποψήφιοι μέχρι στιγμής είναι οι Νίκος Παππάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Έφη Αχτσιόγλου και Στέφανος Τζουμάκας.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ
Φωτο αρχείου

Σχολιάστε εδώ