Αλεξάνδρα Ντορέ: Δεν ένιωσα ποτέ διχασμένη

Αλεξάνδρα Ντορέ: Δεν ένιωσα ποτέ διχασμένη

[Εξομολογήσεις]

«Παρόλο που ανήκω στη δεύτερη γενιά μεταναστών καθώς γεννήθηκα στα Τίρανα, μπορώ να πω πως είμαι πιο εξοικειωμένη με την ελληνική κουλτούρα και με το ελληνικό χιούμορ, τα οποία με σημάδεψαν ως παιδί. Δεν ένιωσα ποτέ διχασμένη, καθώς γεννήθηκα στα Τίρανα, μεγάλωσα στην Αθήνα και ωρίμασα στη Νέα Υόρκη. Σε όποια από τις τρεις αυτές πόλεις βρεθώ, αισθάνομαι πως είμαι στο σπίτι μου.

Όταν εγκατασταθήκαμε με τη μητέρα μου στην Ελλάδα το 1995 δεν μιλούσα ελληνικά, οπότε ο τρόπος έκφρασής μου ήταν η ζωγραφική. Αυτός ήταν ο τρόπος επικοινωνίας μου με τους πρώτους μου φίλους στο νηπιαγωγείο.
Έφυγα από την Ελλάδα όταν ήμουν μόλις 20 ετών και επέστρεψα στα 30 μου μαζί με τον άνδρα μου Τζορτζ Μπενίας. Επιστρέψαμε για να κάνουμε όλα τα όνειρα που είχαμε για την τέχνη πραγματικότητα. Η Ελλάδα, όσον αφορά την τέχνη, είναι σαν ένας λευκός καμβάς που μπορείς να ζωγραφίσεις πάνω της.

Τα τελευταία χρόνια επίσης έχει γίνει πολλές φορές επίκεντρο για τον κόσμο της διεθνούς τέχνης και αυτό είναι κάτι που με χαροποιεί πολύ».

Υπογραφή: Αλεξάνδρα Ντορέ, Εικαστικός


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ