Πλάθιντο Ντομίνγκο: Υπάρχει πάντα η αδρεναλίνη και η έκπληξη – Θα διευθύνει τη «Λα Τραβιάτα» στην Όπερα της Σόφιας

Πλάθιντο Ντομίνγκο: Υπάρχει πάντα η αδρεναλίνη και η έκπληξη – Θα διευθύνει τη «Λα Τραβιάτα» στην Όπερα της Σόφιας

[Εξομολογήσεις]

«Η καλύτερη άσκηση είναι να μη χάσεις τη συνήθεια του τραγουδιού και να συνεχίσεις να δοκιμάζεις τον εαυτό σου, πάντα με ενθουσιασμό. Σίγουρα η καλή υγεία και η ηρεμία είναι δύο στοιχεία απαραίτητα, δύο στοιχεία που με βοηθούν να συνεχίζω.

Την ίδια στιγμή πάντα προσπάθησα να αντιμετωπίζω με σεβασμό το δώρο που μου έχει προσφερθεί. Και η οικογένειά μου ήταν πάντα δίπλα μου. Νιώθω προνομιούχος για όλα όσα είχα.

Η μελέτη, η απομνημόνευση και η αντιμετώπιση – απόδοση των πιο περίπλοκων σημείων με τη βοήθεια της τεχνικής είναι το πιο δύσκολο κομμάτι. Αλλά υπάρχει και ένα πολύ συναρπαστικό κομμάτι, και αυτό είναι η στιγμή που ανακαλύπτεις έναν νέο ρόλο και που σιγά-σιγά τον ζωντανεύεις με σεβασμό πάντα προς τον συνθέτη που τον δημιούργησε. Είχα την τύχη να συνεργαστώ με σπουδαίους σκηνοθέτες και μαέστρους και αυτό ήταν ιδιαίτερα σημαντικό, ειδικά όταν πρωτοεμφανιζόμουν σε έναν ρόλο.

Κατά τα άλλα, υπάρχει πάντα η αδρεναλίνη και η έκπληξη, δηλαδή η περιέργεια να δεις πώς θα αντιδράσει το κοινό μπροστά σε κάθε νέο ντεμπούτο.

Η τελευταία επιτυχία είναι πάντα η πιο όμορφη γιατί δημιουργεί ξανά τη συγκίνηση. Έχω τόσες πολλές υπέροχες αναμνήσεις από μοναδικές στιγμές με καταπληκτικούς συναδέλφους. Εκείνο όμως που μου δίνει τη μεγαλύτερη ικανοποίηση προσωπικά είναι ότι μπορώ να μεταφέρω συναισθήματα σε όσους έρχονται να περάσουν μερικές ώρες στις συναυλίες μου».

Υπογραφή: Πλάθιντο Ντομίνγκο, Διάσημος Ισπανός Τενόρος

Σημ.: Πλάθιντο Ντομίνγκο θα διευθύνει την όπερα «Λα Τραβιάτα» του Τζουζέπε Βέρντι στις 15 Σεπτεμβρίου στην Όπερα και Μπαλέτο της Σόφιας, ανακοίνωσε η όπερα σημειώνοντας ότι τα τελευταία χρόνια, ο τραγουδιστής, που από τενόρος έγινε βαρύτονος, λατρεύει να διευθύνει ορχήστρες. Συνήθως το κάνει στις συναυλίες που δίνει στο δικό του φεστιβάλ, το Operalia, απ’ όπου ξεκίνησε την καριέρα της η Σόνια Γιόντσεβα.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ