Φωτιά: Πύρινη κόλαση στη Μαγνησία – Ακούγονται εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο – Μετασταθμεύουν  F-16 από το αεροδρόμιο

Φωτιά: Πύρινη κόλαση στη Μαγνησία – Ακούγονται εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο – Μετασταθμεύουν F-16 από το αεροδρόμιο

Δεν υπάρχει άλλη λέξη για να περιγραφεί η κατάσταση με τις φωτιές στη χώρα

Νέα Αγχίαλος: Τμηματική προληπτική απομάκρυνση των F-16 από το αεροδρόμιο: Ξεκίνησε η επιλεκτική απομάκρυνση των μαχητικών F-16 που βρίσκονται στο αεροδρόμιο.

Επιστρατεύεται drone HERON: Επιστρατεύεται μη επανδρωμένο αεροσκάφος HERON για την εκτίμηση της κατάστασης στην περιοχή που βρίσκεται η αποθήκη των πυρομαχικών. Το υλικό θα αξιοποιηθεί από την Πυροσβεστική προκειμένουν να σχεδιαστούν τα επόμενα βήματα στην επιχείρηση κατάσβεσης.


Εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών σημειώνονται σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από την 111 Πτέρυγα Μάχης. Το στρατόπεδο έχει εκκενωθεί. Πλωτά του Λιμενικού και ιδιωτικά σκάφη απομακρύνουν κατοίκους από τη Νέα Αγχίαλο.

Ισχυρές εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο – Φόβοι ότι η πυρκαγιά έφθασε στην αποθήκη πυρομαχικών της 111 ΠΜ

Λαμία: Αναzωπυρώθηκε η πυρκαγιά στα βόρεια της πόλης

Αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά που βρίσκονταν σε ύφεση στα βόρεια της Λαμίας και το μέτωπο που σχηματίστηκε κινείται προς τις περιοχές Αμφιθέα και Πουρναράκι. Κάτοικοι της περιοχής Αχαρνών Λαμίας έλαβαν μήνυμα από το 112 για να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να κινηθούν προς Δομοκό.

Στην περιοχή επιχειρούν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και 2 αεροσκάφη, έχουν μεταφερθεί χωματουργικά μηχανήματα του δήμου Λαμίας και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, μαζί με υδροφόρες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αναζωπύρωση επεκτάθηκε σε δασική περιοχή και έχει αναπτύξει μεγάλο μέτωπο, σε απόσταση περίπου 800 μέτρων από κατοικημένη περιοχή.

Βόλος: Μήνυμα 112 για εκκένωση σε Κόκκινα και Περίβλεπτο

Εκκενώνονται οι οικισμοί Κόκκινα και Περίβλεπτο Βόλου. Οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν τις περιοχές και να κατευθυνθούν προς Βελεστίνο Βόλου.

Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Κόκκινα και Περίβλεπτο εκκενώστε τώρα προς Βελεστίνο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».


Σχολιάστε εδώ