Το ΑΙ πυροδοτεί νέο κύμα κυβερνο-επιθέσεων

Το ΑΙ πυροδοτεί νέο κύμα κυβερνο-επιθέσεων

Νέο κύμα κυβερνο-επιθέσεων πυροδοτεί το Artificial Intelligence (AI), με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να πλημμυρίζουν από fake μάρκες AI και άλλες υπηρεσίες AI με στόχο την εξαπάτηση χρηστών μέσω λήψης κακόβουλου λογισμικού.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας – ΣΕΠΕ, όπως φαίνεται, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου εργάζονται σκληρά για να δελεάσουν τους 3 δισεκατομμύρια χρήστες του Facebook παγκοσμίως να κατεβάσουν κακόβουλο λογισμικό, δημιουργώντας ψεύτικες σελίδες και διαφημίσεις για δημοφιλείς μάρκες AI: Πολλές από αυτές τις ψεύτικες σελίδες έχουν δεκάδες χιλιάδες οπαδούς, με ένα μείγμα πραγματικού περιεχομένου και κακόβουλου λογισμικού.

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου χρησιμοποιούν το Facebook για να υποδυθούν δημοφιλείς μάρκες γεννητικής τεχνητής νοημοσύνης, οι χρήστες του Facebook εξαπατώνται ώστε να κατεβάσουν περιεχόμενο από τις ψεύτικες σελίδες και διαφημίσεις των εμπορικών σημάτων.

Τα αρχεία αυτά περιέχουν κακόβουλο λογισμικό, το οποίο κλέβει τους διαδικτυακούς κωδικούς πρόσβασης (τραπεζικές συναλλαγές, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κ.λπ.), τα πορτοφόλια κρυπτογράφησης και κάθε πληροφορία που είναι αποθηκευμένη στο πρόγραμμα περιήγησής τους.

Οι ανυποψίαστοι χρήστες κάνουν like και σχολιάζουν ψεύτικες αναρτήσεις, διαδίδοντάς τες έτσι στα δικά τους κοινωνικά δίκτυα.

Πιο έξυπνο το ψηφιακό έγκλημα

Σύμφωνα με την Check Point Research, σήμερα οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου γίνονται όλο και πιο έξυπνοι. Γνωρίζουν ότι όλοι ενδιαφέρονται για τη γενεσιουργό τεχνητή νοημοσύνη και χρησιμοποιούν σελίδες και διαφημίσεις στο Facebook για να υποδυθούν δημοφιλείς μάρκες AI.

Οι χρήστες του Facebook εξαπατώνται ώστε να κατεβάζουν περιεχόμενο από τις ψεύτικες σελίδες επωνυμιών και τις διαφημίσεις. Αυτές οι λήψεις περιέχουν κακόβουλο λογισμικό, το οποίο κλέβει τους διαδικτυακούς κωδικούς πρόσβασης (τραπεζικές υπηρεσίες, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παιχνίδια, κ.λπ.), κρυπτογραφικά πορτοφόλια και οποιαδήποτε πληροφορία είναι αποθηκευμένη στο πρόγραμμα περιήγησής τους.

Πηγή+Φωτό: sepe.gr

Σχολιάστε εδώ