Πτώση Canadair στην Κάρυστο – Κήρυξη τριήμερου πένθους

Πτώση Canadair στην Κάρυστο – Κήρυξη τριήμερου πένθους

Κήρυξη τριήμερου πένθους στις Ένοπλες Δυνάμεις 

Mε απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις (από 25 έως 27 Ιουλίου 2023) για την απώλεια της ζωής, εν ώρα καθήκοντος, των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, το οποίο επιχειρούσε στην Εύβοια.

Νεκροί είναι ο κυβερνήτης σμηναγός (Ι) Χρήστος Μουλάς, 34 ετών και ο συγκυβερνήτης ανθυποσμηναγός (Ι) Περικλής Στεφανίδης, 27 ετών του αεροσκάφος τύπου CL-215 της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, που κατέπεσε, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης, στον Πλατανιστό Ευβοίας, σήμερα, Τρίτη 25 Ιουλίου και ώρα 14:52.

Σμηναγός Χρήστος Μπουλάς, 34 ετών και Ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης, 27 ετών

Τι είχε συμβεί

Το αεροσκάφος Canadair κατέπεσε στην περιοχή του Πλατανιστού στην Κάρυστο, όπου πραγματοποιούσε ρίψεις νερού για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο αεροσκάφος επέβαιναν δύο άτομα. Ανήκε στην 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών.

H πτώση καταγράφηκε σε ένα… δραματικό βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ 

Πηγή: ΕΡΤ

 

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επικοινώνησε με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά και του εξέφρασε τη βαθιά της οδύνη και τα συλλυπητήριά της για την απώλεια του Σμηναγού Χρήστου Μουλά και του Ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη, που έχασαν τη ζωή τους όταν το Canadair, του οποίου ήταν χειριστές, κατέπεσε στην Εύβοια.

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Η τραγική είδηση του θανάτου των χειριστών του Canadair μας συγκλονίζει – Οι συνθήκες του δυστυχήματος πρέπει να διερευνηθούν και παράλληλα να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα εν ώρα καθήκοντος

Η τραγική είδηση του θανάτου των χειριστών του Canadair, που συνετρίβη στην Κάρυστο, μας συγκλονίζει.

Δύο νέοι άνθρωποι, ο Σμηναγός Χρήστος Μουλάς και ο Ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης έχασαν τη ζωή τους δίνοντας με αυταπάρνηση τη μάχη με τις φλόγες στις πιο αντίξοες συνθήκες. Τους οφείλουμε τον απέραντο σεβασμό μας.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους συγγενείς τους και τη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους τους που εδώ και ημέρες παλεύουν στα πύρινα μέτωπα.

Οι συνθήκες του δυστυχήματος πρέπει να διερευνηθούν και παράλληλα να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα εν ώρα καθήκοντος.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου KKE: Για τον θάνατο των δύο πιλότων του πυροσβεστικού αεροπλάνου που κατέπεσε στην Κάρυστο

Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των δύο νέων συνανθρώπων μας, κυβερνήτη και συγκυβερνήτη του πυροσβεστικού αεροπλάνου που έχασαν τη ζωή τους καθώς επιχειρούσαν για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στην Κάρυστο.

Το νέο αυτό τραγικό δυστύχημα, του οποίου τα αίτια πρέπει άμεσα να διερευνηθούν, αποτελεί συνέπεια μιας διαχρονικά εγκληματικής πολιτικής και αναδεικνύει όχι μόνο τις δύσκολες συνθήκες της πυρόσβεσης, αλλά και την έλλειψη όλων των αναγκαίων μέτρων για να μη χάνονται ανθρώπινες ζωές.


Σχολιάστε εδώ