Κερδισμένοι και πάλι οι ακτοπλόοι πλοιοκτήτες

Κερδισμένοι και πάλι οι ακτοπλόοι πλοιοκτήτες

–Από τους πράκτορες… έβγαλαν τη διαφορά των εκπτώσεων που έκαναν στα εισιτήρια

H κοροϊδία δεν έχει όριο στη χώρα μας σε ορισμένες περιπτώσεις. Επειδή τις τελευταίες μέρες έχει ξεσηκωθεί ο κόσμος για τις υπερβολικά υψηλές τιμές των εισιτηρίων στα πλοία, που καθιστούν απαγορευτικό το ταξίδι στα νησιά για τις διακοπές, η κυβέρνηση κάλεσε τους πλοιοκτήτες της ακτοπλοΐας να κάνουν εκπτώσεις, για να μην πάει… στράφι η τουριστική σεζόν.

Μετά τις συσκέψεις που έγιναν, προκρίθηκε η λύση των προσφορών και των εκπτώσεων σε όσους θα έκαναν πολλά ταξίδια, σε όσους ταξίδευαν κατά ομάδες άνω των τριών ατόμων με ΙΧ, δηλαδή οικογένειες, παρέες κ.λπ., και σε όσους έβγαζαν ταυτόχρονα το εισιτήριο μετάβασης και επιστροφής.
Και στις τρεις περιπτώσεις όμως οι… εκπτώσεις δεν εξυπηρετούν και φαίνεται ότι έγιναν μόνο για επικοινωνιακούς και όχι για ουσιαστικούς λόγους.

Κατ’ αρχάς, πολλά ταξίδια το καλοκαίρι στα μακρινά νησιά δεν κάνει κανένας. Ένα ταξίδι θα κάνει κάποιος στη Ρόδο, στη Σάμο, στην Πάρο, στην Κρήτη ή οπουδήποτε αλλού, και αυτό στις διακοπές του. Για τα κοντινά νησιά, όπου θα πάει κάποιος δύο και τρεις φορές, επειδή εξυπηρετούν και για τις αποδράσεις του Σαββατοκύριακου, όπως η Αίγινα και ο Πόρος, δεν έγιναν εκπτώσεις για πολλαπλές διαδρομές. Όσον αφορά τις περιπτώσεις της ταυτόχρονης αγοράς εισιτηρίου μετάβασης και επιστροφής η έκπτωση είναι… φιλολογική, καθώς οι περισσότεροι έχουν ήδη βγάλει εισιτήρια για να μη μείνουν εκτός… νυμφώνος τον Αύγουστο, που συνήθως τα πλοία είναι συμπληρωμένα και δεν υπάρχουν θέσεις είτε για επιβάτες είτε για ΙΧ. Το ίδιο ισχύει και για τις παρέες ή τις οικογένειες.

Ακόμη και αν κάποιοι, όμως, εξυπηρετηθούν από τις προσφορές ή τις εκπτώσεις, οι πλοιοκτήτες δεν πρόκειται να χάσουν ούτε… σεντ, γιατί… φρόντισαν να μετακυλίσουν το κόστος στους πράκτορες.
Δηλαδή, ό,τι και να γίνει, δεν πρόκειται να μειωθούν τα κέρδη τους από τα πλοία.

Έχουν πάντα τον τρόπο να διασφαλίζουν αυτά που έχουν προϋπολογίσει να βγάλουν, ανεξάρτητα από τις εκπτώσεις και τις προσφορές που θα κάνουν. Έτσι και τώρα, εκεί που έδιναν στους πράκτορες 5 ευρώ για κάθε εισιτήριο, τώρα δίνουν μόνο 2 ευρώ.

Ακριβώς όση είναι η… έκπτωση που έκαναν. Για να μην πούμε ότι θα βγουν και κερδισμένοι στο τέλος, αφού για τους λόγους που προαναφέραμε πολλοί ταξιδιώτες δεν προλαβαίνουν να επωφεληθούν και έχουν ήδη πληρώσει κανονικά εισιτήρια, ενώ το ποσοστό των πρακτόρων έχει μειωθεί. Δηλαδή, χωρίς να πουλήσουν μειωμένα εισιτήρια, θα έχουν επιπλέον έσοδα από τη μείωση των ποσοστών των πρακτόρων!

Κατά τα άλλα, έκαναν… προσφορές στους ταξιδιώτες και… πειθάρχησαν στις κυβερνητικές εντολές ή εκκλήσεις για μείωση των τιμών στα ναύλα των πλοίων τους.

Ν.Π.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: ereportaz.gr


Σχολιάστε εδώ