Γ. Ιωακειμίδης στο “Π”: Οι τέσσερις κεντρικές προτεραιότητες για την Αττική

Γ. Ιωακειμίδης στο “Π”: Οι τέσσερις κεντρικές προτεραιότητες για την Αττική

Του
ΓΙΩΡΓΟΥ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗ
Δημάρχου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη,
Υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής


Τον ερχόμενο Οκτώβριο, 4 εκατ. πολίτες που ζουν και εργάζονται στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας θα επιλέξουν ποιοι θα νοιαστούν τα επόμενα πέντε χρόνια για την καθημερινότητά τους, ποιοι θα μιλήσουν στο όνομά τους, ποιοι θα διεκδικήσουν και ποιοι θα σεβαστούν τις ανάγκες τους.

Υπηρετώ την Αυτοδιοίκηση περισσότερα από 30 χρόνια. Η εμπειρία μου ως δήμαρχος Ρέντη και Νίκαιας αλλά και ως πρόεδρος της Ένωσης Δήμων της Περιφέρειας Αττικής (ΠΕΔΑ) μου δίνουν τη δυνατότητα ως υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής να δεσμευτώ απέναντι στους συμπολίτες μου για μια περιφέρεια που θα λειτουργεί σε έναν ενάρετο κύκλο συνεργασίας και εμπιστοσύνης με τους δήμους, παράγοντας έργο και δημόσιο ήθος, με δικαιοσύνη και ανθρωπιά…

Στα 30 χρόνια των μεγάλων αλλαγών δύο πράγματα έμειναν αμετάβλητα: η απαίτηση για δικαιοσύνη και η ανάγκη για συνεργασία. Με αυτά τα χαρακτηριστικά πορεύτηκα σε όλη τη διαδρομή μου και με αυτά θα συνεχίσω να πορεύομαι, αν οι πολίτες με επιλέξουν να υπηρετήσω την Περιφέρεια Αττικής από τη θέση του περιφερειάρχη.

Σε ό,τι αφορά το προγραμματικό πλαίσιο του συνδυασμού «Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης», του οποίου έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής, αυτό επικεντρώνεται σε τέσσερις κεντρικές προτεραιότητες, με τις οποίες εκτιμώ ότι θα δοθούν λύσεις σε πολύχρονες προβληματικές εκκρεμότητες στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

1. Κυκλοφοριακό
Δεν υπάρχει πολίτης στο λεκανοπέδιο που δεν έχει ταλαιπωρηθεί από την κίνηση στις μεγάλες οδικές αρτηρίες (Κηφισού, Κηφισίας, Κατεχάκη, Μεσογείων, Μαραθώνος, Παραλιακή), με τον Κηφισό και τα 200.000 αυτοκίνητα την ημέρα να αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου. Υπάρχει ήδη έτοιμη μελέτη, με σύστημα δράσεων διαχειριστικών και κατασκευαστικών παρεμβάσεων προς συζήτηση με τους δήμους και την κυβέρνηση. Τα αναπτυξιακά έργα και στις μεταφορές, οι επεκτάσεις του μετρό, ο νέος σταθμός ΚΤΕΛ, τα logistics στη Φυλή, η οδική αρτηρία Σχιστού – Υλίκης είναι προτεραιότητες για τη νέα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής.

2. Υποδομές Ανάπτυξης
Δεν έχουμε δρόμους, ούτε ψηφιακούς δρόμους – δίκτυα. Η Περιφέρεια Αττικής είναι η τελευταία στην κατάταξη του ψηφιακού μετασχηματισμού στην Ελλάδα. Λείπουν και τα έργα υποδομής και η ψηφιοποίηση των διοικητικών υπηρεσιών και η πολιτική βούληση για προσέλκυση επενδύσεων υψηλής τεχνολογίας. Δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε καν το απλό έργο εκσυγχρονισμού του δικτύου καμερών της κυκλοφορίας!

3. Διαχείριση απορριμμάτων
Αρμοδιότητα της Περιφέρειας, που ζητήθηκε μάλιστα από τη διοίκηση Πατούλη, δόθηκε, αλλά έκτοτε τίποτα δεν προχώρησε. Oι καινοτόμες, αναπτυξιακές, φιλικές στο περιβάλλον λύσεις, με μεγάλο οικονομικό όφελος για τους δήμους και δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας, είναι η απάντηση που έχουν δώσει όλες οι μητροπόλεις των ευρωπαϊκών χωρών που σέβονται τους πολίτες και το περιβάλλον. Αυτές τις τεχνολογικά προηγμένες λύσεις θα δώσουμε και στην Αττική.

4. Πολιτισμός
Ο πολιτισμός στο επίπεδο της Αυτοδιοίκησης πρέπει να δημιουργεί νευρώνες κοινωνικής συνοχής για τους 66 δήμους που έχουν το δικό τους πολιτιστικό τοπόσημο, τις δικές τους γιορτές και τις δικές τους απαιτήσεις. Ο πολιτισμός συνδυάζεται με την ανάπτυξη κυρίως σε ό,τι αφορά το τουριστικό προϊόν και η περιφέρεια δεν μπορεί να περιορίζεται σε μικροπολιτικές φιέστες και εκδηλώσεις χωρίς σχέδιο, αμφίβολης αισθητικής.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ