Νέα Σκωτία: «Aσύλληπτες» ζημιές από τις πλημμύρες – Τέσσερα άτομα αγνοούνται

Νέα Σκωτία: «Aσύλληπτες» ζημιές από τις πλημμύρες – Τέσσερα άτομα αγνοούνται

Η πιο σφοδρή βροχόπτωση που έπληξε την επαρχία της Νέας Σκωτίας στον Ατλαντικό στον Καναδά εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια προκάλεσε πλημμύρες που προκάλεσαν «ασύλληπτες» ζημιές και τέσσερις άνθρωποι αγνοούνται, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, δήλωσαν αξιωματούχοι το Σάββατο.

Η καταιγίδα, που ξεκίνησε την Παρασκευή, σύμφωνα με το Reuters, έριξε πάνω από 25 εκατοστά (10 ίντσες) σε ορισμένα μέρη μέσα σε μόλις 24 ώρες – την ίδια ποσότητα που συνήθως προσγειώνεται σε τρεις μήνες. Οι πλημμύρες που προκάλεσαν παρέσυραν δρόμους, αποδυνάμωσαν γέφυρες και βάλτωσαν κτίρια.

Οι πλημμύρες ήταν η τελευταία καταστροφή που σχετίζεται με τις καιρικές συνθήκες που έπληξαν τον Καναδά φέτος. Οι πυρκαγιές έχουν ήδη κάψει αριθμό ρεκόρ εκταρίων, στέλνοντας σύννεφα καπνού στις Ηνωμένες Πολιτείες. Νωρίτερα αυτό το μήνα, έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν πλημμύρες σε αρκετές ανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ.

Οι αρχές κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Χάλιφαξ, τη μεγαλύτερη πόλη της Νέας Σκωτίας, και τέσσερις άλλες περιοχές.

Φωτο: Rescue personnel operates, in this video screengrab, in Bedford, Nova Scotia, Canada, July 21, 2023. Halifax Search and Rescue/via REUTERS

Σχολιάστε εδώ