Συγκλονιστική, με απίστευτη ανατροπή στην παγκόσμια 8άδα η Εθνική, 15-14 τις ΗΠΑ

Συγκλονιστική, με απίστευτη ανατροπή στην παγκόσμια 8άδα η Εθνική, 15-14 τις ΗΠΑ

Φοβερή η Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης Ανδρών! Μια ομ’αδα μπορεί να τα κάνει αυτά τα τρομερά και απίστευτα πράγματα. Παρότι έχανε με 5 γκολ στο ημίχρονο, έκανε μια απίστευτη ανατροπή και με buzzer beater του Αλέξανδρου Παπαναστασίου (στο 0.01) νίκησε 15-14 τις ΗΠΑ στον προημιτελικό, πήρε την πρωτιά στον Α’ Όμικο και προκρίθηκε απευθείας στην 8άδα του 20ού Παγκοσμίου πρωταθλήματος στη Φουκουόκα.

Μετά από ένα κακό δεύτερο οκτάλεπτο, οι διεθνείς μας βρέθηκαν να χάνουν με πέντε γκολ διαφορά στο ημίχρονο, 9-4 και με 11-8 στο τρίτο οκτάλεπτο. Όμως με ένα  ονειρικό τέταρτο οκτάλεπτο και με επί μέρους 7-3 έκανε την επική ανατροπή.

Μετά από αυτή τη νίκη η Εθνική προκρίθηκε στα προημιτελικά απευθείας και θα περιμένει να μάθει τον επόμενο αντίπαλό της και ο αγώνας της θα είναι την Τρίτη (25/7). Ο αντίπαλος θα προκύψει από τον χιαστί της Κυριακής (23/7) ανάμεσα στο δεύτερο του τρίτου ομίλου και τον τρίτο του τέταρτου (πιθανότατα η Κροατία κόντρα στο Μαυροβούνιο).

ΗΠΑ – ΕΛΛΑΔΑ 14-15

Οκτάλεπτα: 3-3, 6-1, 2-4, 3-7.

ΗΠΑ (Ντέγιαν Ουντόβισιτς): Βέινμπεργκ, Χούπερ, Κ. Γούντχεντ, Άμπραμσον, Ντάουμπε 4, Κούπιντο, Χάλοκ 2, Ντ. Γουντχεντ, Μπόουεν 1, Τσ. Ντοντ, Ρ. Ντοντ 1, Ίρβινγκ 6, Χόλαντ.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 4, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης 2, Φουντούλης, Παπαναστασίου 3, Δερβίσης, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 3, Αλαφραγκής, Κάκαρης, Νικολαΐδης, Καλογερόπουλος 1, Τζωρτζάτος.

Με πληροφορίες απο το Γραφείο Τύπου ΚΟΕ/Γιάννης Κορακής

Σχολιάστε εδώ