Στο ΠΑΣΟΚ τα κλειδιά της κυβέρνησης!

Στο ΠΑΣΟΚ τα κλειδιά της κυβέρνησης!

–Σε κομβικά υπουργεία πρώην υπουργοί και στελέχη του Κινήματος

«Η Νέα Δημοκρατία στην εξουσία, το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση», ήταν το… σκωπτικό (αιχμηρό) σχόλιο βετεράνου πολιτικού της συντηρητικής παράταξης την ημέρα που ανακοινώθηκε η σύνθεση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου. Υπερβολικός; Κάθε άλλο. Αν κάποιος ρίξει μια προσεκτική ματιά στα πρόσωπα που στελεχώνουν τη νέα κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη, δύο είναι τα βασικά συμπεράσματα που μπορεί να εξάγει:

Πρώτον, ότι οι μισοί σχεδόν υπουργοί /υφυπουργοί προέρχονται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και συστρατεύθηκαν με τη Νέα Δημοκρατία, σε διάφορες περιόδους, από τότε που εξελέγη πρόεδρος ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Δεύτερον, ότι σε πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν ανατεθεί όλα τα κομβικής σημασίας υπουργεία.

Υπερβολικό; Κάθε άλλο. Στο Εξωτερικών ο κ. Μητσοτάκης τοποθέτησε τον Γ. Γεραπετρίτη, πρόσωπο με μακρά θητεία σε κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, ως «δεύτερο βιολί» κατά κανόνα. Τους επόμενους μήνες θα προχωρήσει επί της ουσίας ο διάλογος με την Τουρκία και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις στόχος είναι να προκύψει συμφωνία ακόμη και εντός του έτους. Ο κ. Μητσοτάκης, έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στον κ. Γεραπετρίτη, του έχει αναθέσει να φέρει σε πέρας τη… δουλειά. Και, παράλληλα, να φροντίσει να μη διαρρεύσουν στοιχεία και λεπτομέρειες που δεν πρέπει από τις συζητήσεις και τις διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα. Δύο σε ένα, με άλλα λόγια…

Ο κ. Μητσοτάκης έχει κατ’ επανάληψη τονίσει ότι στη δεύτερη τετραετία προτεραιότητα της κυβέρνησης θα είναι η Υγεία και στόχος η αναβάθμιση του ΕΣΥ. Στο αρμόδιο υπουργείο τοποθέτησε τον Μιχ. Χρυσοχοΐδη, στέλεχος με μακρά θητεία σε κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Προφανώς, ο πρωθυπουργός θεώρησε ότι κανένα από τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας δεν θα μπορούσε να φέρει σε πέρας το έργο.

Τα επόμενα χρόνια, στον χώρο της Υγείας θα διατεθούν τεράστια ποσά τα οποία θα διαχειριστεί ο κ. Χρυσοχοΐδης και το στενό επιτελείο του. Επιπλέον, θα γίνουν και χιλιάδες προσλήψεις, που όλες θα περάσουν από το γραφείο του.

Το βασικό project του Κυρ. Μητσοτάκη στον χώρο της Παιδείας για τη νέα τετραετία θα είναι η ιδιωτικοποίηση των ΑΕΙ μέσα από την αναθεώρηση του Συντάγματος. Το έργο αυτό θα αναλάβει να φέρει σε πέρας ο Κυρ. Πιερρακάκης, στέλεχος προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ. Στο «πράσινο» παζλ της γαλάζιας κυβέρνησης υπάρχει ο «σταθερός» Άκης Σκέρτσος, ο οποίος κινεί όλα τα νήματα στο επιτελικό κράτος. Αλλά και η… αμετακίνητη Λ. Μενδώνη στο Πολιτισμού, προερχόμενη κι εκείνη από το ΠΑΣΟΚ.

Και ήρθε μετά τις τελευταίες εκλογές να προστεθεί στην «πράσινη» παροικία ο Γ. Φλωρίδης, αναλαμβάνοντας το κρίσιμο από πολλές απόψεις υπουργείο Δικαιοσύνης.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ