Μετρητά στις ΗΠΑ, «πλαστικό χρήμα» στην Ιαπωνία!

Μετρητά στις ΗΠΑ, «πλαστικό χρήμα» στην Ιαπωνία!

• Στροφή των Ιαπώνων στο «πλαστικό χρήμα». Ο υψηλός πληθωρισμός φαίνεται να αλλάζει τη στάση τους για την αποταμίευση και τη χρήση μετρητών.

Ρεκόρ στις αγορές κατοικιών με μετρητά καταγράφεται στο Μανχάταν. Περίπου το 65% των συμφωνιών ολοκληρώθηκε χωρίς δάνεια το β’ τρίμηνο του έτους.

• Εκρηκτική η οικονομική άνοδος της Ινδίας. Αιχμή του δόρατος, η πρόοδός της στην τεχνολογία και στην καινοτομία, με τα έσοδα της ινδικής βιομηχανίας σε αυτούς τους κλάδους να υπολογίζονται σε 245 δισ. δολ. έως το τέλος του 2023.

Στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας μπαίνουν τα περιθώρια κέρδους των εταιρειών. «Δεν θα μείνουμε άπραγοι σε κινδύνους πληθωρισμού», προειδοποιεί η Λαγκάρντ, τονίζοντας ότι μια ταυτόχρονη αύξηση στα περιθώρια κέρδους και στους μισθούς θα τροφοδοτούσε κινδύνους πληθωρισμού.

• «Προίκα» 20.000 ευρώ σε κάθε 18χρονο εξετάζει η Ισπανία! Θα χρησιμοποιούνται για σπουδές ή για την έναρξη επιχείρησης. Η ισπανίδα υπουργός Οικονομίας Νάντια Καλβίνιο, όμως, αμφισβητεί τη δυνατότητα χρηματοδότησης της πρότασης της υπουργού Εργασίας Γιολάντα Ντίαζ.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου μήνα, ξένα κεφάλαια αγόρασαν τουρκικές μετοχές με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 31 μηνών. Οι ξένοι επενδυτές αγόρασαν συ­γκεκριμένα τουρκικές μετοχές αξίας 1,1 δισ. δολ., με βάση τα στοιχεία της Τράπεζας της Τουρκίας.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ