Το «Χαμόγελο του Παιδιού» υποστήριξε 60.468 παιδιά και τις οικογένειές τους

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» υποστήριξε 60.468 παιδιά και τις οικογένειές τους

–Το πρώτο εξάμηνο του 2023 δέχθηκε 114.991 κλήσεις

Αύξηση 12% σημειώθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2023 στα περιστατικά εξαφάνισης παιδιών και εφήβων και 17% στις αναφορές κακοποίησης και παραμέλησης παιδιών.

Την ίδια στιγμή, αυξήθηκε κατά 100% ο αριθμός των μαθητών / τριών που συμμετείχαν σε διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης και ευαισθητοποίησης, ενώ και ο αριθμός των παιδιών στα οποία το «Χαμόγελο του Παιδιού» παρείχε προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις αυξήθηκε κατά 97%.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», 27 χρόνια τώρα, έχει προτεραιότητα τη φροντίδα και την υποστήριξη των παιδιών που μεγαλώνουν στα Σπίτια του αλλά και την τήρηση όλων των απαιτούμενων μέτρων, σύμφωνα με κάθε νέο νομοθετικό πλαίσιο, στις ολιστικές υπηρεσίες που παρέχει για την υποστήριξη κάθε παιδιού και της οικογένειάς του. Στο πλαίσιο ανάδειξης του εξειδικευμένου έργου του, πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου, με τη συμμετοχή και 13 εκ των εξειδικευμένων επιστημόνων του, στην οποία παρουσίασε τα στατιστικά στοιχεία από τη δράση του το πρώτο εξάμηνο του 2023 και ανακοίνωσε τις αλλαγές που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα.

O πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού Κώστας Γιαννόπουλος καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και δήλωσε: «‘‘Το Χαμόγελο του Παιδιού’’, όπως και όλο τον χρόνο, έτσι και το καλοκαίρι, βρίσκεται εδώ, ώστε να δώσει ένα φιλί ζωής στα παιδιά που χρειάζονται φροντίδα, σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες Αρχές. Το πρώτο εξάμηνο του 2023 υποστήριξε 60.468 παιδιά και τις οικογένειές τους, με 56% αύξηση σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2022. Βρισκόμαστε εδώ, συσπειρωμένοι με τους 476 επαγγελματίες του ‘‘Χαμόγελου’’, και μαχόμαστε καθημερινά για όλα τα παιδιά, για να αναδείξουμε τα προβλήματα και τις ανάγκες τους.

Πριν από 27 χρόνια, ένα παιδί, ο ιδρυτής του ‘‘Χαμόγελου’’, ο γιος μου ο Ανδρέας, μας οδήγησε σε έναν άλλον δρόμο και αποτέλεσε φάρο, ώστε όλα τα παιδιά να έχουν όσα δικαιούνται: ασφάλεια, φροντίδα και νοιάξιμο».


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ