Εκπληκτική η Εθνική Γυναικών, 16-12 την Ιταλία και «πέταξε» στην οκτάδα! – Τι είπε η Αλεξία Καμμένου

Εκπληκτική η Εθνική Γυναικών, 16-12 την Ιταλία και «πέταξε» στην οκτάδα! – Τι είπε η Αλεξία Καμμένου

ΦΟΒΕΡΗ εμφάνιση στον πρώτο «τελικό» της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης των γυναικών στο 20ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Φουκουόκα απέναντι στην Ιταλία.

Εμφατική, φανταστική, εκπληκτική, η καλύτερη στο παιχνίδι που έπρεπε: 16-12 την Ιταλία, πολύ μεγάλη νίκη και η Εθνική μας έφυγε για την οκτάδα. Πρώτη στον όμιλό της, με 3/3 νίκες. Θα την ξαναδούμε την επόμενη εβδομάδα (Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι πιθανότατα με την Αυστραλία), όταν θα ξεκινήσει την προσπάθεια για την τετράδα και το μετάλλιο πλέον. Ναι, μεγάλες κουβέντες μην λέμε αλλά με εμφάνιση σαν τη σημερινή, Θεέ μου, όλα γίνονται…

Αλεξία Καμμένου: «Επίθεση όνειρο», Νικόλ Ελευθεριάδου: «Δείξαμε τί μπορούμε να κάνουμε», Ελευθερία Πλευρίτου: «Να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε»

Πανευτυχής η Αλεξία Καμμένου, η Ομοσπονδιακή μας τεχνικός: «Η αλήθεια ήταν πως παίξαμε ονειρεμένα στην επίθεση», ξεκίνησε τις δηλώσεις της στην ΕΡΤ και συνέχισε: «Δεν μπορώ παρά να είμαι πολύ ευχαριστημένη από το ρυθμό της επίθεσης, τη διαχείριση του χρόνου, τα κορίτσια έδειξαν ένα κομμάτι των δυνατοτήτων τους. Εξ αρχής έχω πει ότι η ομάδα διαθέτει μεγάλο ταλέντο στην επίθεση. Έχουμε πολλά κορίτσια που σκοράρουν απ’ έξω, πολύ καλές φουνταριστές, ειδικά στην επίθεση μας πήγαν όλα πολύ καλά. Δεν χάσαμε το μυαλό μας που συμβαίνει ενίοτε όταν ξεφεύγει μια ομάδα στο σκορ. Δείξαμε ωριμότητα. Για εμάς ουσιαστικά σήμερα ξεκινούσε το παγκόσμιο, ο δρόμος είναι μακρύς, νομίζω όμως πως με τέτοιες εμφανίσεις μπορούμε να πάμε πολύ καλά. Έχουμε δει πολλές φορές όταν λέμε ότι ανοίγει ο δρόμος για κάτι καλό να μην μας βγαίνει όλο αυτό. Δεν πρέπει να υπάρχουν προβλέψεις σε αυτά τα τουρνουά που οι ομάδες είναι τόσο κοντά. Θέλαμε την πρώτη θέση στον όμιλο, έχουμε τέσσερις μέρες να ξεκουραστούμε τώρα και να δουλέψουμε. Περιμένουμε τον αντίπαλο μας, θα δουλέψουμε κυρίως στην άμυνα».

Η Εθνική από το 2011 δεν έχει προκριθεί στην τετράδα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Πιθανός αντίπαλος στο δρόμο μας θα είναι η Αυστραλία: «Είναι πολύ δυνατή ομάδα με φυσική δύναμη- λέει η κ.Καμμένου. Πιεστική στην άμυνα, μαρκάρει σχεδόν αντιαθλητικά, έχει τεράστια παράδοση στις μεγαλύτερες διοργανώσεις. Θα είμαστε πολύ συγκεντρωμένες, αν παίξουμε όπως σήμερα στην επίθεση και διορθώσουμε κάποια πράγματα στην άμυνα, όλες τις ομάδες έχουμε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε και να νικήσουμε».

Η Τζιουστίνι το 13-8, η Μαργαρίτα Πλευρίτου το 14-8 άμεση απάντηση. Η Βιακάβα το 14-9 (6:30 από τη λήξη), η Ελευθερία Πλευρίτου το 15-9. Δεν ήταν δυνατόν να χαθεί αυτό το παιχνίδι. Και βεβαίως, δεν χάθηκε.

ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ 16-12

Τα οκτάλεπτα: 6-4, 4-1, 3-2, 3-5

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 3, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 3, Μαργαρίτα Πλευρίτου 2, Ξενάκη, Νίνου 3, Ελληνιάδη 1, Σιούτη, Βασιλική Πλευρίτου 3, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου.

ΙΤΑΛΙΑ (Κάρλο Σίλιπο): Κοντορέλι, Ταμπάνι 1, Γκαλάρντι 2, Αβένιο 1, Τζιουστίνι 1, Μπετίνι, Πικότζι, Μπιανκόνι 2, Παλμιέρι 2, Μαρλέτα 2, Κοκιέρε, Βιακάβα 1, Μπανκέλι.

Διαιτητές: Πέριτς (Κροατία), Σβαρτς (Ισραήλ)

Πηγή: Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος

Σχολιάστε εδώ