Ρόδος: Καίγεται παρθένο δάσος με πεύκα και κυπαρίσσια

Ρόδος: Καίγεται παρθένο δάσος με πεύκα και κυπαρίσσια

Ανάμεσα σε Απόλλωνα και Λάερμα το δάσος που καίγεται

Εκτός από τις μεγάλες φωτιές σε Μάνδρα και Λουτράκι, οι πυροσβέστες δίνουν μάχη από το απόγευμα της Τρίτης και στη Ρόδο μετά από μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε ανάμεσα στα χωριά Απόλλωνας και Λάερμα.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις νερού τρεις τράκτορες και τρία ελικόπτερα ενώ ανάλογα με την εξέλιξη του μετώπου δεν αποκλείεται να ζητηθεί να απογειωθούν για ρόδο και δύο καναντέρ από την Κρήτη. Οι επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή είναι 86 πυροσβέστες με 28 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρο.

Σύμφωνα με τη Ροδιακή, η κατάσταση θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολη, και εκφράζονται φόβοι ότι η πυρκαγιά θα επεκταθεί σε ευρύτερη περιοχή.

Με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΕΘΟΜΑΚ Σαλάκου Παναγιώτης Εγγλέζος κάνει έκκληση να σπεύσουν να βοηθήσουν όσοι μπορούν για την αντιμετώπιση της φωτιάς και κυρίως αυτοί που διαθέτουν μηχανήματα.

Επίσης σε έκτακτη ανακοίνωσή της η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου έκανε γνωστό ότι λόγω της πυρκαγιάς κλείνουν οι δρόμοι από Σάλακο σε Έμπωνα, από Απόλλωνα σε Έμπωνα και από Λάερμα προς Απόλλωνα. Επιπλέον, η Πολιτική Προστασία αναφέρει πως είναι σε διαδικασία επίταξης όλα τα μηχανήματα έργων καθώς και οι υδροφόρες, που καλούνται να συνδράμουν στο έργο της πυρόσβεσης.


Σχολιάστε εδώ