Πάντα υπάρχει μια θέση…

Πάντα υπάρχει μια θέση…

♦ Το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τραπέζης απέκτησε επικεφαλής. Με ομόφωνη απόφασή του, το ΔΣ επέλεξε τον καθηγητή Κώστα Κωστή για τη θέση αυτή. Πρόκειται για σωστή επιλογή.
♦ Στο τετ-α-ετ Μητσοτάκη – Ερντογάν στο Βίλνιους, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, παρών ήταν στην αρχή της συνάντησης και ο Ιμπραήμ Καλίν, τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη για τα νέα του καθήκοντα, καθώς τέθηκε επικεφαλής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, ενώ και ο κ. Καλίν συνεχάρη τον πρωθυπουργό για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων.
♦ Ο Κώστας Σαμαράς, γιος του Αντώνη Σαμαρά, δεν θα είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Δημήτρη Πτωχού στην Πελοπόννησο. Όπως λένε καλές πηγές, ο 25χρονος Σαμαράς έχει διαφορετικές προτεραιότητες αυτήν τη στιγμή.
♦ Το Κογκρέσο δεν πρόκειται να βιαστεί στο θέμα της πώλησης F-16 στην Τουρκία. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέ­ντεζ θεωρεί ότι η αλλαγή στάσης του Ταγίπ Ερντογάν στο θέμα της Σουηδίας είναι μια θετική εξέλιξη, επισημαίνει όμως ότι η Τουρκία οφείλει να επισπεύσει τις διαδικασίες και να μη χρονοτριβεί.
♦ Στο Βίλνιους της Λιθουανίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέκλεισε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν εναντίον της Ελλάδας τα νέα F-16 που ζητεί από τις ΗΠΑ.
♦ Το ερώτημα γιατί η νομική διαφορά μας με την Τουρκία για υφαλοκρηπίδα – ΑΟΖ χαρακτηρίζεται «γεωπολιτική» έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.
♦ Πέρα από τον «Κίμωνα», ναυπηγείται και η δεύτερη φρεγάτα («Νέαρχος»), ενώ ήδη κόπηκε τελετουργικά και το πρώτο μέταλλο της τρίτης FDI, του «Φορμίωνα». Με βάση τη σύμβαση, οι δύο φρεγάτες πρέπει να παραδοθούν εντός του 2025.
♦ Παρότι απέχουμε σχεδόν 11 μήνες από τις επερχόμενες ευρωεκλογές (Ιούνιος 2024), στο εσωτερικό των κομμάτων έντονες είναι οι συζητήσεις για το ενδεχόμενο κατάργησης του σταυρού, προκειμένου να αποφευ­χθεί το φαινόμενο της εκπροσώπησης των κομμάτων από άτομα που εκλέγονται με μοναδικό κριτήριο τη δημοφιλία.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ