Τζέρεμι Κόρμπιν: Ο αγώνας για κοινωνική δικαιοσύνη συνεχίζεται – Αναγκαία η αύξηση των μισθών

Τζέρεμι Κόρμπιν: Ο αγώνας για κοινωνική δικαιοσύνη συνεχίζεται – Αναγκαία η αύξηση των μισθών

– Δεν πρέπει να τα παρατήσουμε, αναγκαία η αύξηση των μισθών, λέει ο πρώην ηγέτης του Βρετανικού Εργατικού Κόμματος

«Πρέπει να κατανοήσουμε τη δύναμη που έχουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Υπάρχει μια ατζέντα που καθορίζουν ο Μέρντοκ, η ‘‘Μέιλ’’, η ‘‘Τέλεγκραφ’’, το Fox News και όλοι οι υπόλοιποι. Μια ατζέντα που προωθεί τον ατομικισμό, την απληστία και τη συκοφάντηση οποιουδήποτε υπερασπίζεται τους άλλους», υποστηρίζει ο βετεράνος της Αριστεράς στη Βρετανία Τζέρεμι Κόρμπιν, πρώην ηγέτης του Εργατικού Κόμματος.

Δεν μένει, όμως, μόνο εκεί: «Ξέρω ότι οι άνθρωποι στην Ελλάδα, όσοι ανήκουν στην Αριστερά, είναι απογοητευμένοι και πιθανότατα βαθιά θλιμμένοι από το εκλογικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, ο αγώνας για κοινωνική δικαιοσύνη, ο αγώνας για σοσιαλισμό και για περιβαλλοντική βιωσιμότητα συνεχίζεται. Κι εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να τον δίνουμε. Δεν πρέπει να τα παρατήσουμε».

Και καταλήγει επισημαίνοντας: «Η δημιουργία εναλλακτικών πηγών επικοινωνίας είναι ζωτικής σημασίας για την Αριστερά. Όπως και η συμμετοχή σε κοινωνικές δράσεις. Με συγκινούν οι απεργιακές συγκεντρώσεις στις οποίες έχω βρεθεί τους τελευταίους μήνες: των ταχυδρομικών, των δασκάλων, των σιδηροδρομικών, των νοσηλευτών και τόσων άλλων.

Πρέπει να αυξήσουμε τους μισθούς, να αποτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, να κρατικοποιήσουμε τις εταιρείες ύδρευσης. Όλοι αυτοί είναι στόχοι που μας ενώνουν».


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

 


Σχολιάστε εδώ