Η Σαουδική Αραβία αγοράζει τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη – Το μεγαλύτερο αμυντικό συμβόλαιο στην ιστορία της Τουρκίας!

Η Σαουδική Αραβία αγοράζει τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη – Το μεγαλύτερο αμυντικό συμβόλαιο στην ιστορία της Τουρκίας!

Η Σαουδική Αραβία συμφώνησε την Τρίτη να αγοράσει τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο μεγαλύτερο αμυντικό συμβόλαιο στην ιστορία της Τουρκίας, καθώς ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν καρπώθηκε τα οφέλη της διπλωματικής του ώθησης για να επιδιορθώσει τους δεσμούς με τις δυνάμεις του Κόλπου και να βοηθήσει την προβληματική οικονομία της Άγκυρας.

Ο Ερντογάν και ο Σαουδάραβας διάδοχος πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν παρευρέθηκαν στην τελετή υπογραφής μεταξύ της τουρκικής αμυντικής εταιρείας Baykar και του σαουδαραβικού υπουργείου Άμυνας, μετέδωσε το σαουδαραβικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Ο Ερντογάν έφτασε στη Τζέντα της Σαουδικής Ερυθράς Θάλασσας τη Δευτέρα για τον πρώτο σταθμό μιας περιοδείας στον Κόλπο.

«Υπογράψαμε σύμβαση με το υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας για την εξαγωγή και τη συνεργασία του Bayraktar Akinci (μη επανδρωμένο αεροσκάφος μάχης)», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter.

Το SPA ανέφερε ότι ο Ερντογάν και ο πρίγκιπας Μοχάμεντ παρευρέθηκαν στην υπογραφή ενός σχεδίου αμυντικής συνεργασίας από τον Πρίγκιπα Χαλίντ και τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ.

Η ανάπτυξη μιας τοπικής στρατιωτικής βιομηχανίας ήταν μέρος ενός φιλόδοξου σχεδίου του πρίγκιπα Μοχάμεντ για τη διαφοροποίηση της οικονομίας του βασιλείου μακριά από το πετρέλαιο.

Ο Μπαϊκάρ είπε σε ξεχωριστή δήλωση ότι η συμφωνία με το Ριάντ συνεπάγεται συνεργασία για τη μεταφορά τεχνολογίας και την κοινή παραγωγή “προκειμένου να προωθηθεί η ικανότητα ανάπτυξης υψηλής τεχνολογίας των δύο χωρών”.

Οι δύο χώρες υπέγραψαν επίσης πολλά μνημόνια κατανόησης σε τομείς όπως η ενέργεια, τα ακίνητα και οι άμεσες επενδύσεις, ανέφερε η SPA.

Να θυμίσουμε πως το δημοσιονομικό έλλειμμα της Τουρκίας αυξήθηκε σε επτά φορές τα επίπεδα του προηγούμενου έτους τον Ιούνιο, σύμφωνα με στοιχεία της Δευτέρας, ενώ ο ετήσιος πληθωρισμός τον περασμένο μήνα ήταν κοντά στο 40% με τη λίρα σχεδόν 29% χαμηλότερη φέτος.

Με πληροφορίες απο το Reuters
Φωτο: Ο πρόεδρος της Τουρκίας κατά την παρουσίαση του νέου drone Bayraktar Akıncı via Twitter Turkish Presidency @trpresidency

Σχολιάστε εδώ