Σαν αυτό το «οικόπεδο» δεν είναι καμία άλλη χώρα…

Σαν αυτό το «οικόπεδο» δεν είναι καμία άλλη χώρα…

“Δήγμα γραφής”
Του Μάκη Κουρή


♦ Άλλη μια εβδομάδα που είναι «δώρο» στον εαυτό σου. Με α­ντάλλαγμα να δώσεις τη μάχη σου για να μη σου «φωνάζει» μετά ότι τον ξέχασες… Θα το ξαναπούμε… Τον εα­υτό σου και τα μάτια σου.
♦ «Η δημοκρατία ΔΕΝ κινδυνεύει. Ένας στους πέντε Έλληνες ΔΕΝ είναι ναζί. Αλλά ο αντισυστημισμός δεν πρέπει να υποτιμάται. Σε μεγάλο βαθμό έχει πολιτικά αίτια και πολιτικά πρέπει να αντιμετωπιστεί», επισημαίνει ο Μιχάλης Μητσός.
♦ «Λάθη έκανε πολλά, όπως και έξυπνες και σωστές κινήσεις. Καλός τακτικιστής, αλλά με αδυναμίες στη χάραξη αποτελεσματικής στρατηγικής, απόρροια και κακών συνεργατών. Σε κομματικό επίπεδο, ναι μεν έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ κορμό της Προοδευτικής Παράταξης στην Ελλάδα, αλλά η στρατηγική της διεύρυνσης δεν ήταν επιτυχής. Ο ίδιος είπε στο Ζάππειο, μιλώντας για τη διακυβέρνησή του: ‘‘Αυτό το έργο είναι δικό σας και δικό μας. Δεν μπορεί κανείς να μας το πάρει’’», γράφει ο Άρης Ραβανός.
♦ Θέμα έχει ανοίξει για το όριο του 3%, που είναι η… βαλβίδα για όλα τα αγωνίσματα. Και έχουν βάλει στόχο να πάει στο 5% το ξεκίνημα. Ο λόγος; Να περιορίσουν τους πραγματικούς αγωνιστές, που παλεύουν κάθε μέρα σε όλα τα μέτωπα, με όραμα να φτάσουν ψηλά. Και τα καταφέρνουν να είναι εντάξει με τον εαυτό τους.
♦ Έλληνας κι αυτός! Ο Στέλιος Παπαδόπουλος είναι πίσω από το φάρμακο για τη νόσο Αλτσχάιμερ, που προκαλεί αισιοδοξία σε εκατομμύρια ασθενείς και στις οικογένειές τους. Θα τον γράψει η Ιστορία.
♦ Έχει δίκιο ο «Ριζοσπάστης»: «Καμία αναμονή! Μαχητική αντιπολίτευση μέσα στον λαό και στους αγώνες του», είναι το μήνυμά του από τη μια άκρη της χώρας ως την άλλη.
♦ Ψίχουλα θα μοιράσουν πάλι… Την ώρα που το «ράλι ακρίβειας» σαρώνει ό,τι έχει απομείνει στο κάθε σπίτι, στο Μαξίμου πέρα βρέχει…
♦ Ήρεμα νερά… Ξαφνικά, γίναμε φίλοι; Πόσες μέρες θα κρατήσουν, άραγε, οι αγάπες του γείτονα;
♦ Στην τελετή ορκωμοσίας της νέας Βουλής, καλεσμένος ήταν και ένας σκύλος-οδηγός τυφλών, ο Μπάμπου. Είχε προσκληθεί από τον βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ Γιώργο Σταμάτη, ο οποίος ήθελε να στείλει το μήνυμα της στήριξης των ατόμων με μειωμένη όραση. Μαζί με τον βουλευτή της ΝΔ εμφανίστηκε και η Ιωάννα Γκέρτσου, πρόεδρος της σχολής σκύλων-οδηγών τυφλών «Λάρα», η οποία δήλωσε: «Στην Ελλάδα υπάρχουν μόλις 25 σκύλοι-οδηγοί για περίπου 16.000 ανθρώπους που έχουν ανάγκη, καθώς η εκπαίδευσή τους είναι ιδιαίτερα δαπανηρή».
♦ Ό,τι διατάξουν οι εφοπλιστές – ακτοπλόοι. Μήπως είναι άφραγκοι;


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ