Μαρία Συρρεγγέλα στο “Π”: Τι είναι προοδευτικό;

Μαρία Συρρεγγέλα στο “Π”: Τι είναι προοδευτικό;

Της
ΜΑΡΙΑΣ ΣΥΡΕΓΓΕΛΑ
Βουλευτού ΝΔ Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών,
πρώην Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων


Σε έναν κόσμο που διαρκώς μεταβάλλεται, η επιβίωση των κοινωνιών είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πρόοδό τους.

Αυτή η πρόοδος δεν έχει κομματικό πρόσημο και δεν πιστώνεται σε καμιά παράταξη a priori.

Για να επιτευχθεί, όμως, χρειάζεται μια ισχυρή, αυτοδύναμη κυβέρνηση, με συγκεκριμένες πολιτικές, όραμα και σχέδιο, όλα όσα δηλαδή είχε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη τόσο το 2019 όσο και σήμερα.

Και ο ελληνικός λαός το διέκρινε αυτό και το επιβράβευσε δίνοντας και πάλι ψήφο εμπιστοσύνης στη Νέα Δημοκρατία, αφού όχι απλά κρατήσαμε την κοινωνία όρθια, παρά τις εξωγενείς κρίσεις, αλλά και τηρήσαμε τη Συμφωνία Αλήθειας με τον κόσμο, φέρνοντας μια νέα εποχή στη χώρα.

Γιατί είναι προοδευτικό να υπάρχει για πρώτη φορά Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων 2021 – 2025, στο οποίο κάθε υπουργείο έχει συγκεκριμένες δράσεις που υλοποιούνται, και για πρώτη φορά η χώρα σου να βρίσκεται ανάμεσα στις 12 χώρες παγκοσμίως με πλήρη νομική ισότητα. Να στηρίζεις με στεγαστικό πρόγραμμα τα νέα ζευγάρια, για να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια, να δημιουργείς 300.000 νέες θέσεις εργασίας και να αυξάνεις τον κατώτατο μισθό και τις συντάξεις. Να εφαρμόζεις την ψηφιακή κάρτα εργασίας για κάθε εργαζόμενη και κάθε εργαζόμενο για να διασφαλίσεις τα εργασιακά δικαιώματα και να μειώνεις την ανεργία κατά επτά μονάδες. Να αποδεικνύεις τον πατριωτισμό σου κάνοντας την Ελλάδα πρωταγωνίστρια στην ευρωπαϊκή και διεθνή σκηνή.

Η πρόοδος, όμως, συνεχίζεται και στο νέο κυβερνητικό πρόγραμμα. Η δημιουργία υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και η πλήρης εφαρμογή των προγραμμάτων στήριξης για οικογένειες με μικρά παιδιά, όπως οι «Νταντάδες της Γειτονιάς» και οι «Χώροι Φύλαξης Βρεφών για Επιχειρήσεις», αντιμετωπίζουν το δημογραφικό ζήτημα και βάζουν τέλος στο δίλημμα καριέρα ή οικογένεια. Η αύξηση της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας στο Ελληνικό Δημόσιο εκσυγχρονίζουν το κράτος. Και, φυσικά, η αναβάθμιση της παιδείας ανοίγει τα φτερά των παιδιών μας μέσα από την τεχνολογία, τους τομείς STEM, τις καλύτερες υποδομές, την ενίσχυση των δημόσιων σχολείων και πανεπιστημίων.

Η Νέα Δημοκρατία –όπως αναφέρεται και στην ιδρυτική της διακήρυξη– είναι η παράταξη που θα υπηρετεί πάντα μόνο τα αληθινά συμφέροντα του έθνους, πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του Κέντρου και της Αριστεράς. Και το συμφέρον του έθνους είναι αδιαμφισβήτητα η πρόοδος, για την οποία η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να αγωνίζεται αδιάκοπα.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ