Το νησί της βροχής – Ένα μυστικό ημερολόγιο – 1ο βραβείο Public στην κατηγορία Ελληνική Εφηβική Λογοτεχνία στα Βραβεία

Το νησί της βροχής – Ένα μυστικό ημερολόγιο – 1ο βραβείο Public στην κατηγορία Ελληνική Εφηβική Λογοτεχνία στα Βραβεία

Το 1ο βραβείο απέσπασε και το βιβλίο της Δανάης Δραγωνέα «Το νησί της βροχής» στην κατηγορία Ελληνική Εφηβική Λογοτεχνία στα Βραβεία Βιβλίου Public


Συγγραφέας
Δραγωνέα Δανάη


Η ’Ιζι είναι αποφασισμένη να κάνει τα πάντα για να επιστρέψει από την Κέρκυρα στο αγαπημένο της Λονδίνο. Ώσπου στη σοφίτα του παμπάλαιου σπιτιού όπου έχει μετακομίσει γνωρίζει την Αριάνα, η οποία θέλει να φύγει από το «νησί της βροχής» πιο πολύ κι απ’ όσο η ίδια. Βέβαια, υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα: η Αριάνα ζει στον 19ο αιώνα…

Μαζί με το (πρώην) πιο αντιπαθητικό αγόρι της τάξης της, τον Βικέντιο, η Ίζι προσπαθεί να λύσει το μυστήριο που περιβάλλει την Αριάνα. Οι δυο τους θα ακολουθήσουν ίχνη καλά κρυμμένα σε ένα αινιγματικό τετράδιο μουσικής, θα κυνηγήσουν φτερωτά λιοντάρια και θα γνωρίσουν την «πραγματική» Κέρκυρα, όπου το χθες μπλέκει με το σήμερα εκεί που δεν το περιμένεις.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η ∆ανάη ∆ραγωνέα είναι συγγραφέας, δηµοσιογράφος και συνιδρύτρια της ΑΜΚΕ Κάθε Μία Ιστορία, αφιερωµένης στο γυναικείο storytelling και την κοινωνική ενδυνάµωση των γυναικών.
Το πρώτο της βιβλίο, Το Νησί της Βροχής – Ένα Μυστικό Ηµερολόγιο (Εκδοτικός Οργανισµός Λιβάνη), απέσπασε το Βραβείο Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου για Πρωτοεµφανιζόµενο Συγγραφέα Βιβλίου για Παιδιά ή Νέους από το Ελληνικό Τµήµα της ΙΒΒΥ, ενώ έλαβε και το Βραβείο Εφηβικής Λογοτεχνίας στα Βραβεία Βιβλίου Public.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ A.A. ΛΙΒΑΝΗ

Κατηγορία:  
ISBN: 978-960-14-3742-2


Σχολιάστε εδώ