Πάει για δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Πάει για δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Κλείνει την πόρτα σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

Σε αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση προσανατολίζεται το ΠΑΣΟΚ και κλείνει ερμητικά την πόρτα στο ενδεχόμενο συνεργασίας (κοινής καθόδου) με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά τις διπλές εθνικές κάλπες το Κίνημα έχει αναπτύξει μια ιδιαίτερη δυναμική και στόχος του Ν. Ανδρουλάκη είναι αυτή ακριβώς η τάση να αποτυπωθεί και στο αποτέλεσμα των εκλογών του Οκτωβρίου. Υπό αυτήν την έννοια, δεν αφήνει κανένα περιθώριο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται σε καθοδική πορεία και ενδεχομένως επιζητεί μια συνεργασία για να μη φανεί η περαιτέρω αποδυνάμωσή του. «Ο ΣΥΡΙΖΑ φεύγει, το ΠΑΣΟΚ έρχεται», ήταν άλλωστε η πρώτη αντίδρασή του μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

«Εμείς δεν πρόκειται να δώσουμε σωσίβιο στον ΣΥΡΙΖΑ», είναι το… πάγιο μήνυμα της Χαριλάου Τρικούπη όσον αφορά τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση. Άλλωστε, ενδεχόμενη κοινή κάθοδος με τον ΣΥΡΙΖΑ θα υπονόμευε τον κεντρικό στόχο του κ. Ανδρουλάκη να αναδειχθεί το ΠΑΣΟΚ δεύτερο κόμμα στις εκλογές του Οκτωβρίου. Και από εκεί να ξεκινήσει η… πορεία προς την εξουσία, όπως προβλέπει το μακροπρόθεσμο σχέδιό του.

Ομάδα κρούσης
Ενδεικτική της σημασίας που αποδίδει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση είναι η απόφασή του να συγκροτήσει ομάδα κρούσης, με επικεφαλής τον έμπειρο στον συγκεκριμένο τομέα Κ. Σκανδαλίδη.

Στις αρμοδιότητες της ομάδας θα είναι και η επεξεργασία των υποψηφιοτήτων για τις περιφέρειες και τους δήμους. Στη Χαριλάου Τρικούπη υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες θεωρούν ότι μπορούν να διεκδικήσουν με αξιώσεις τη νίκη σε τέσσερις τουλάχιστον περιφέρειες (Βόρειο Αιγαίο, Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα και Δυτική Μακεδονία) και ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις, με τους κατάλληλους υποψήφιους, να αμφισβητήσουν την πρωτοκαθεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Ενώ έχουν ήδη εξασφαλισμένη την Κρήτη, όπου ο προερχόμενος από το Κίνημα νυν περιφερειάρχης Στ. Αρναουτάκης παραμένει αδιαμφισβήτητο φαβορί.

Εκτός από τις περιφέρειες, η Χαριλάου Τρικούπη θα δώσει έμφαση και στους μεγάλους δήμους, όπου παραδοσιακά από το εκλογικό αποτέλεσμα προκύπτουν σαφή πολιτικά συμπεράσματα. Στον Πειραιά θα στηριχθεί εκ νέου ο Γ. Μώραλης, ενώ για την Αθήνα ο προσανατολισμός είναι να αναζητηθεί πρόσωπο από τη νέα γενιά, αλλά με αμιγώς πολιτικά χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη, τα πράγματα παραμένουν ασαφή και πρόσωπο συγκεκριμένο δεν υπάρχει ακόμη. Ο προερχόμενος από το Κίνημα Στ. Αγγελούδης έχει ανακοινώσει ότι θα κατέβει υποψήφιος και τα πρώτα μηνύματα είναι θετικά για εκείνον. Μένει να αποφασίσει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αν θα στηρίξει την υποψηφιότητά του ή θα πάει σε άλλο πρόσωπο.

Υπενθυμίζεται ότι όλα πρέπει να ξεκαθαρίσουν τις επόμενες εβδομάδες, καθώς μέχρι τις 31 Αυγούστου θα πρέπει να κατατεθούν όλες οι υποψηφιότητες.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ