Δηλώσεις Κυρανάκη: Κυβερνητική προτεραιότητα το Κτηματολόγιο

Δηλώσεις Κυρανάκη: Κυβερνητική προτεραιότητα το Κτηματολόγιο

Στις προτεραιότητες που έχει θέσει η κυβέρνηση για την ψηφιακή μετάβαση αναφέρθηκε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης, που μίλησε την περασμένη εβδομάδα στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1.

H νέα ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα δώσει έμφαση σε τρεις τομείς το επόμενο διάστημα. Πρώτος τομέας, αυτός της ψηφιοποίησης στις μεταβιβάσεις ακινήτων, όπου καταγράφεται τεράστια ταλαιπωρία των ενδιαφερομένων. Για το έργο αυτό είπε ότι ήδη έχουν γίνει τα πρώτα βήματα, τα οποία θα εντατικοποιηθούν στην πορεία, και έφερε ως παράδειγμα τα κτηματολογικά γραφεία, στα οποία υπάρχει τεράστια ταλαιπωρία για τους πολίτες και τα οποία στόχος είναι να ψηφιοποιηθούν πλήρως.

Επόμενος μεγάλος στόχος, αυτός της Υγείας, με το My Health, που θα περιέχει όλα όσα αφορούν την υγεία ενός ασθενούς και θα είναι διαθέσιμα μέσα από μια εφαρμογή στο κινητό. Διαβεβαίωσε ότι θα υπάρχει πλήρης προστασία των προσωπικών δεδομένων και η άδεια για πρόσβαση θα δίνεται από τον ίδιο όπου επιθυμεί.

Τρίτος τομέας, η επέκταση των ψηφιακών ραντεβού για εξετάσεις, στον δρόμο που άνοιξε με το κλείσιμο των ραντεβού για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού. Τέλος, αναφέρθηκε και στο gov.gr, στο οποίο θα συμπεριληφθούν ακόμη περισσότερες υπηρεσίες, ενώ θα γίνει ακόμη πιο εύκολη η χρήση και η πρόσβαση σε αυτό.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ