Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου: «Θετικά τα μηνύματα των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης για την αγορά»

Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου: «Θετικά τα μηνύματα των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης για την αγορά»

«Θετικά είναι τα μηνύματα των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης για την αγορά», δήλωσε η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, με αφορμή την ολοκλήρωση της διαδικασίας των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης και την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς αυτή.

Πιο συγκεκριμένα, η κα Εφραίμογλου, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης εξέπεμψαν θετικά μηνύματα στην αγορά, επιβεβαιώνοντας την πρόθεση για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και των πολιτικών που οδηγούν στον παραγωγικό μετασχηματισμό και τη συνεκτική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Οι δεσμεύσεις για τήρηση των εθνικών δημοσιονομικών στόχων, στην επίτευξη λογικών πρωτογενών πλεονασμάτων και στη σταθερή μείωση του δημοσίου χρέους, ενισχύουν την εμπιστοσύνη στη σταθερότητα και στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Φέρνουν ακόμη πιο κοντά το στόχο για απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και ενθαρρύνουν νέες επενδυτικές και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες. Η εξωστρεφής ανάπτυξη σε συνδυασμό με τη δημοσιονομική ισορροπία είναι το δίπολο από το οποίο θα εξαρτηθεί η επίτευξη των φιλόδοξων στόχων που έχουν τεθεί για τη νέα τετραετία.

Έχοντας εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη της Βουλής, η κυβέρνηση οφείλει τώρα να προχωρήσει γρήγορα και τολμηρά στην εξειδίκευση και την εφαρμογή του σχεδίου της.


Σχολιάστε εδώ