Νίκος Καραθανασόπουλος: “Επιλεκτική ευαισθησία από μεριάς της κυβέρνησης στο ζήτημα της ψήφου των αποδήμων”

Νίκος Καραθανασόπουλος: “Επιλεκτική ευαισθησία από μεριάς της κυβέρνησης στο ζήτημα της ψήφου των αποδήμων”

“Επιλεκτική ευαισθησία από μεριάς της κυβέρνησης στο ζήτημα της ψήφου των αποδήμων” καταλόγισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην ΕΡΤ1, καθώς θύμισε ότι στις πρόσφατες εκλογές δεν έδωσε το δικαίωμα να ψηφίσουν από τον τόπο εργασίας τους οι εργαζόμενοι στον τουρισμό.

Σήμειωσε πως δεν υπάρχει σε κανένα κράτος η δυνατότητα ψήφου χωρίς κανένα κριτήριο για τους κατοίκους εξωτερικού. Όπως τόνισε, υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθεί ένα πολύ πλατύ εκλογικό σώμα, που θα επηρεάζει το αποτέλεσμα ενώ δεν θα έχει καμία σχέση με τη χώρα και δεν θα έχει καμία συνέπεια των πολιτικών επιλογών που κάνει.

Με βάση το δίκαιο του αίματος ακόμα και κάποιος που έχει έναν μακρινό πρόγονο ελληνικής καταγωγής θα μπορεί δυνητικά να εγγραφεί στους καταλόγους, χωρίς να έχει επαφή με την ελληνική πραγματικότητα. Ο Ν. Καραθανασόπουλος ξεκαθάρισε ότι είναι άλλο πράγμα οι συναισθηματικοί δεσμοί και άλλο η οικονομία, η κοινωνία.

Για να μη διαμορφώνονται λοιπόν πλασματικοί συσχετισμοί, πρέπει να υπάρχουν κριτήρια, ενώ ταυτόχρονα έψεξε την κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ελληνικά σχολεία στο εξωτερικό.

Σχετικά με το τεράστιο κόστος στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε ότι η κατάσταση είναι απαράδεκτη και ανέφερε ότι πρέπει να υπάρξει μείωση τουλάχιστον 50%.

Όπως θύμισε, σχεδόν όλες οι γραμμές έχουν βαφτιστεί άγονες και είναι επιδοτούμενες από το κράτος, ενώ οι τιμές των καυσίμων έχουν πέσει σε παγκόσμιο επίπεδο.

Επίσης, υπογράμμισε ότι παρότι ο τουρισμός είναι η «ατμομηχανή» της ανάπτυξης, υπάρχει εργασιακός μεσαίωνας και είναι πολυτέλεια για τη λαϊκή οικογένεια να κάνει λίγες μέρες διακοπές. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, είπε κλείνοντας.”

Δείτε το βίντεο: https://youtu.be/MMHzc-YsOak


Σχολιάστε εδώ