Ισόπαλη 0-0 αναδείχτηκε η Εθνική Νέων με την αντίστοιχη της Ισλανδίας – Τάσος Θέος: “Πολύ όμορφο ταξίδι για όλους μας”

Ισόπαλη 0-0 αναδείχτηκε η Εθνική Νέων με την αντίστοιχη της Ισλανδίας – Τάσος Θέος: “Πολύ όμορφο ταξίδι για όλους μας”

Ισόπαλη 0-0 αναδείχτηκε η Εθνική Νέων με την αντίστοιχη της Ισλανδίας στον 3ο αγώνα της για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U19, με τον οποίο ολοκλήρωσε τη συμμετοχή της στη διοργάνωση.

Η ελληνική ομάδα εμφανίστηκε σωστά οργανωμένη στον αγωνιστικό χώρο και δεν έδωσε περιθώρια επιθετικών πρωτοβουλιών στον αντίπαλό της, ενώ είχε τις ευκαιρίες της για να πετύχει ένα γκολ. Κυριότερες, το πλασέ του Τζίμα στο 4’ (απέκρουσε ο Πέτερσον) και η κεφαλιά του Κεραμίτση στο 56’ ύστερα από φάουλ του Τσίκου (ο Καλογερόπουλος δεν πρόλαβε την μπάλα για να τη στείλει στα δίχτυα).

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γερμανός Σβεν Γιαμπλόνσκι

Ελλάδα: Μοναστηρλής, Τσίκος (84′ Κωττάς), Προδρομίτης, Κεραμίτσης, Καλογερόπουλος, Σπυράκος, Αποστολάκης, Κυριόπουλος (74′ Γεωργιάδης), Νικολάου (74′ Συμεωνίδης), Γκούμας (66′ Σμυρλής), Τζίμας (84′ Γκολφίνος).
Ισλανδία: Πέτερσον, Κρίστιανσον, Ανταλστέισον, Ρόμπερτσον, Κάρλσον (65′ Μπιάρνασον), Γκούντμουνσον, Γιόρουντσον, Θορστάινσον, (78′ Άντερσον) Νόκβασον (65′ Χάραλντσον), Μπρίνγιολφσον (58′ Θόρνταρσον), Μπίργκισον (58′ Μπόρκελσον).

Από τον όμιλο της Εθνικής, στα ημιτελικά της διοργάνωσης προκρίθηκαν η Ισπανία και η Νορβηγία.

Τάσος Θέος: “Πολύ όμορφο ταξίδι για όλους μας”

“Βελτιώσαμε την εικόνα μας σε σύγκριση με τα προηγούμενα παιχνίδια και μας ικανοποιεί το γεγονός ότι πήραμε τον πρώτο μας βαθμό στη διοργάνωση. Όλα τα παιδιά πάλεψαν σήμερα και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, στοιχείο πολύ σημαντικό μετά τα δύο πρώτα αποτελέσματα”, δήλωσε ο κ. Τάσος Θέος μετά τον αγώνα με την Ισλανδία.

Στη συνέχεια και με αφορμή την ολοκλήρωση της συμμετοχής της Εθνικής Νέων στο EURO U19 2023, ο ομοσπονδιακός τεχνικός πρόσθεσε: “Ήταν ένα πάρα πολύ όμορφο ταξίδι για όλους μας. Ολοκληρώσαμε μια πορεία η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο με το πρώτο στάδιο προετοιμασίας και τελείωσε σήμερα. Θέλω να πω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που ήρθαν εδώ στο EURO 2023 και σε αυτά που δεν βρίσκονται εδώ αλλά βοήθησαν στην διάρκεια του ταξιδιού μας μέχρι την τελική φάση της Μάλτας. Όλοι μαζί σημειώσαμε μια μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό ποδόσφαιρο με την παρουσία μας στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Eυρώπης.

Σίγουρα θα θέλαμε να έχουμε καλύτερη εικόνα στις πρώτες δύο αναμετρήσεις του τουρνουά αλλά κρατάμε πάρα πολλές όμορφες στιγμές που είχαμε αυτόν τον χρόνο. Το συγκεκριμένο γκρουπ παικτών χρειάζεται βοήθεια από όλους εμάς στις Εθνικές Ομάδες αλλά και από τους συλλόγους τους, γιατί είμαι σίγουρος ότι έχουν λαμπρό μέλλον. Ελπίζω την επόμενη φορά που θα βρεθούμε σε τελική φάση EURO να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί απέναντι σε όλους τους αντιπάλους ανεξάρτητα από την δυναμικότητα τους”.

 


Σχολιάστε εδώ