Ντόρα Μπακογιάννη: Δεν διαπραγματεύεται κανένας το μέλλον των ελλήνων πολιτών με καμία ξένη δύναμη

Ντόρα Μπακογιάννη: Δεν διαπραγματεύεται κανένας το μέλλον των ελλήνων πολιτών με καμία ξένη δύναμη

[Εξομολογήσεις]

«Τα προβλήματα δημιουργούνται από τις πολιτικές επιλογές που αφορούν την εργαλειοποίηση των μειονοτήτων για αλλότριους λόγους, και όχι από τις συζητήσεις αυτές καθαυτές.

Και μια και αναφέρεστε στην Αλβανία, σας υπενθυμίζω ότι ήταν στις 14 Μαΐου που συνελήφθη ο εκλεγμένος δήμαρχος της Χειμάρρας, ο Φρέντι Μπελέρι, το ζήτημα του οποίου η Ελλάδα έχει σηκώσει διεθνώς, και που και εγώ, με τη στήριξη όλης της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, εδώ και έναν μήνα, επιδιώκω την επίλυσή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Η Ελλάδα, ως ένα σύγχρονο κράτος δικαίου, τηρεί τις υποχρεώσεις της, προστατεύει τις μειονότητες και πασχίζει για την ευημερία τους. Σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάννης έχουμε μια θρησκευτική μειονότητα η οποία αποτελείται από τουρκογενείς, Πομάκους και Ρομά. Μη συγκρίνουμε τα ασύγκριτα. Εμείς δεν δεχόμαστε ανάμειξη στα εσωτερικά μας. Ξεκάθαρα πράγματα. Αυτή είναι η πάγια θέση μας.

Το θέμα δεν έχει μπει και ούτε πρόκειται να μπει σε διαπραγμάτευση. Άλλο η θέση ότι δεν επιτρέπουμε παρεμβάσεις και άλλο η διαπραγμάτευση. Δεν διαπραγματεύεται κανένας το μέλλον ελλήνων πολιτών με καμία ξένη δύναμη».

Υπογραφή: Ντόρα Μπακογιάννη, πρώην Υπουργός της ΝΔ


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ