Δυνατά στη μάχη για την Περιφέρεια Αττικής ο Γιώργος Ιωακειμίδης

Δυνατά στη μάχη για την Περιφέρεια Αττικής ο Γιώργος Ιωακειμίδης

–Ανακοίνωσε 214 υποψήφιους συμβούλους σε εκδήλωση στο Ζάππειο

Στο κατάμεστο από κόσμο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου, ο δήμαρχος Ρέντη – Νίκαιας και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Ιωακειμίδης παρουσίασε τις τέσσερις μεγάλες προτεραιότητες του προγράμματος του συνδυασμού του «Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης».

Το «παρών» έδωσαν δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μεταξύ αυτών, ο δήμαρχος Βριλησσίων Κώστας Βαφειάδης, ο δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης, η δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου, ο δήμαρχος Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος, ο δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος και ο υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ και πρώην δήμαρχος Σκύρου Μίλτος Χατζηγιαννάκης. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο κ. Μίνως Μωυσής, πρώην πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών.

Ο Γιώργος Ιωακειμίδης ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός και επικριτικός προς τη διοίκηση Πατούλη, την οποία χαρακτήρισε «σύστημα που νέμεται την Περιφέρεια, φέρει ατόφια τη σφραγίδα του χτες, τις νοοτροπίες που μας χρεοκόπησαν και κόντεψαν να διαλύσουν τη χώρα». Ζήτησε στις 8 Οκτωβρίου «να καταδικαστεί αμετάκλητα η άθλια οικονομική διαχείριση, η απουσία έργου και αποτελέσματος και η αδιαφορία του πολιτικάντη» και ανέφερε ότι «ο κ. Πατούλης είναι αποτυχημένος και κρύβεται πίσω από τον πρωθυπουργό και τη ΝΔ για να καλύψει την ανικανότητά του». Και αναρωτήθηκε: «Ο πρωθυπουργός και η ΝΔ θέλουν να καλύψουν τον κ. Πατούλη και να επιβραβεύσουν όσα καταδίκασαν προεκλογικά; Ασυνέπεια, αναποτελεσματικότητα, αδιαφάνεια, λόγια του αέρα, δηλαδή το χτες που θέλουμε να ξεπεράσουμε οριστικά;».

Στο προγραμματικό πλαίσιο του συνδυασμού «Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης», οι τέσσερις παναττικές προτεραιότητες είναι:

1. Κυκλοφοριακό
Πρώτη προτεραιότητα είναι η αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού, καθώς δεν υπάρχει πολίτης στο λεκανοπέδιο που δεν έχει ταλαιπωρηθεί από την κίνηση στις μεγάλες οδικές αρτηρίες (Κηφισός – 200.000 αυτοκίνητα τη μέρα, Κηφισίας, Κατεχάκη, Μεσογείων, Μαραθώνος, Παραλιακή). Υπάρχει ήδη έτοιμη μελέτη με σύστημα δράσεων, διαχειριστικών και κατασκευαστικών παρεμβάσεων προς συζήτηση με τους δήμους και την κυβέρνηση. Αναπτυξιακά έργα στις μεταφορές, επεκτάσεις μετρό, νέος σταθμός ΚΤΕΛ, logistics στη Φυλή, οδική αρτηρία Σχιστού – Υλίκης είναι προτεραιότητες για τη νέα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής.

2. Υποδομές ανάπτυξης
Δεν έχουμε δρόμους, αλλά ούτε ψηφιακούς δρόμους – δίκτυα. Η Περιφέρεια Αττικής είναι η τελευταία στην κατάταξη όσον αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Λείπουν και τα έργα υποδομής και η ψηφιοποίηση των διοικητικών υπηρεσιών και η πολιτική βούληση για προσέλκυση επενδύσεων υψηλής τεχνολογίας, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη και το απλό έργο εκσυγχρονισμού του δικτύου καμερών κυκλοφορίας!

3. Διαχείριση απορριμμάτων
Αρμοδιότητα της Περιφέρειας, που ζητήθηκε μάλιστα από τη διοίκηση Πατούλη, δόθηκε, αλλά έκτοτε τίποτα δεν προχώρησε. Οι καινοτόμες, αναπτυξιακές, φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις, με μεγάλο οικονομικό όφελος για τους δήμους και δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας, είναι η απάντηση που έχουν δώσει όλες οι μητροπόλεις των ευρωπαϊκών χωρών, σεβόμενες τους πολίτες αλλά και το περιβάλλον. Αυτές τις τεχνολογικά προηγμένες λύσεις θα προωθήσουμε και στην Αττική.

4. Πολιτισμός
Ο πολιτισμός πρέπει να δημιουργεί νευρώνες κοινωνικής συνοχής για τους 66 δήμους της Αττικής, που έχουν το δικό τους πολιτιστικό τοπόσημο, τις δικές τους γιορτές και τις δικές τους απαιτήσεις.

Ο πολιτισμός συνδυάζεται με την ανάπτυξη, κυρίως σε ό,τι αφορά το τουριστικό προϊόν, και η Περιφέρεια δεν μπορεί να περιορίζεται σε μικροπολιτικές φιέστες, εκδηλώσεις χωρίς σχέδιο και αμφίβολης αισθητικής.

«Οι εκλογές της Αυτοδιοίκησης δεν είναι εκλογές για να επιβεβαιώσει ένα κόμμα την κυριαρχία του ή για να δείξουν την άνοδό τους δύο άλλα. Οι εκλογές με τα κόμματα τελείωσαν. Οι εκλογές του Οκτώβρη είναι εκλογές για τα 4 εκατ. πολίτες του λεκανοπεδίου που θέλουν να δουν τις ζωές τους και την καθημερινότητά τους να βελτιώνονται ουσιαστικά», τόνισε κλείνοντας ο Γιώργος Ιωακειμίδης.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: otavoice.gr


Σχολιάστε εδώ