Άντριου Λιβέρης: Ο παππούς μου έφυγε για την Αυστραλία ξυπόλυτος!

Άντριου Λιβέρης: Ο παππούς μου έφυγε για την Αυστραλία ξυπόλυτος!

[Εξομολογήσεις]

«Ίσως είναι η καταγωγή μου που κατάφερα να μείνω προσγειωμένος, καθώς είμαι από ένα νησάκι τόσο μικρό όσο το Καστελλόριζο, που οι άνθρωποι κατάφεραν με το τίποτε να επιβιώσουν και να μεγαλουργήσουν. Μια σταλιά τόπος που πέρασε από πολλά χέρια κατακτητών, βίωσε αφάνταστες ταλαιπωρίες και άντεξε. Ίσως πάλι να είναι η οικογένειά μου.

Ο παππούς μου έφυγε για την Αυστραλία ξυπόλυτος. Πέθανε νωρίς. Ο πατέρας μου πέθανε επίσης όταν ήμουν μόλις 14 ετών και έτσι έγινα ο άνδρας του σπιτιού. Ήμουν καλός μαθητής και πήρα υποτροφίες για να σπουδάσω χημικός μηχανικός. Με τα χρήματα βοηθούσα και τη μάνα μου.

Στην Αμερική καταξιώθηκα για το γεγονός ότι σεβόμουν και αφιέρωνα ίσο χρόνο στην εταιρεία, από τους πανίσχυρους πελάτες και μετόχους, στους μάνατζερ μέχρι τις καθαρίστριες και τους σεκιουριτάδες.

Ο κάθε άνθρωπος έχει κάτι να σε μάθει, αρκεί να δείξεις αυθεντικό σεβασμό και εμπιστοσύνη. Όχι επειδή είσαι σε θέση ισχύος και θες να ‘σαι μεγαλόψυχος, αλλά γιατί πιστεύεις ότι έχει κάτι πολύτιμο να σου πει. Μπορεί κάποιος να μην έχει τη μόρφωση, αλλά βλέπει τα πράγματα από μια άλλη οπτική γωνία. Συνδυάζοντας όλες αυτές τις σκοπιές, τότε μόνο έρχεται η σωστή αντιμετώπιση».

Υπογραφή: Άντριου Λιβέρης, Συνιδρυτής της Οργάνωσης «The Hellenic Initiative» («Η Ελληνική Πρωτοβουλία»)


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ