Σ. Δελής στο “Π”: Ο πρωθυπουργός «ξέχασε» την ομογένεια στις προγραμματικές δηλώσεις…

Σ. Δελής στο “Π”: Ο πρωθυπουργός «ξέχασε» την ομογένεια στις προγραμματικές δηλώσεις…

Του
ΣΩΤΗΡΗ ΔΕΛΗ
Επίτιμου Μέλους του Σουηδικού Κοινοβουλίου και της ΠΑΔΕΕ


Παρακολούθησα λεπτό προς λεπτό τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, την περασμένη Πέμπτη, στη Βουλή των Ελλήνων.

Είπε πολλά ο πρωθυπουργός. Μίλησε για τους πυλώνες ανάπτυξης μια Ελλάδας που βλέπει τολμηρά μπροστά. Μίλησε για αξιοσύνη, πρόοδο, κοινωνική ευαισθησία, σεβασμό, περιβάλλον, κατοικία, εκπαίδευση, δικαιοσύνη, τεχνητή νοημοσύνη και πολλά άλλα λογικά και σωστά. Μίλησε για μια Ελλάδα για όλους τους Έλληνες, όχι για Έλληνες διαφόρων ταχυτήτων.

Στα περίπου 45 λεπτά της ομιλίας του, ο έλληνας πρωθυπουργός δεν μίλησε ούτε ένα δευτερόλεπτο για την περήφανη ελληνική ομογένεια, τα δικαιώματά της και την προσφορά της.

Το μόνο που είπε ο κύριος πρωθυπουργός και ίσως άγγιξε την ομογένεια ήταν ότι θα συστήσει μια συμβουλευτική ομάδα, από άριστους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, που θα εργαστεί στο φαινόμενο της τεχνητής νοημοσύνης.

Απογοήτευση λοιπόν και προβληματισμός για τα περισσότερα από 8 εκατ. των Ελλήνων ανά την υφήλιο. Ο πρωθυπουργός της χώρας δεν ήταν ούτε καν φειδωλός για λογαριασμό του μεγάλου αυτού κεφαλαίου που καλείται ομογένεια. Αισθάνθηκα σαν να ήταν πρωθυπουργός της μισής Ελλάδας.

Για τούτο επιθυμώ να διαμαρτυρηθώ και να του μηνύσω πως βαθιά λυπούμαι και ντρέπομαι. Και δεν είμαι ο μόνος!


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: hellasradio.net


Σχολιάστε εδώ