Η Τουρκία συμφώνησε για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Η Τουρκία συμφώνησε για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησε να προωθήσει στο κοινοβούλιο το αίτημα της Σουηδίας για ένταξή της στο ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ από το Βίλνιους. Ουλφ Κρίστερσον: Κάναμε ένα μεγάλο βήμα προς την ένταξη στο ΝΑΤΟ

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε αργά το βράδυ της Δευτέρας ο Γενικός Γραμματέας της Ατλαντικής Συμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ, παραμονές της έναρξης της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν συμφώνησε να προωθήσει το πρωτόκολλο προσχώρησης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ το συντομότερο δυνατό και να συνεργαστεί στενά με τη Σύνοδο για να διασφαλίσει την επικύρωση», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου.

Η ολοκλήρωση της ενταξιακής διαδικασίας θα είναι ένα «ιστορικό βήμα», πρόσθεσε ο Στόλτενμπεργκ. Διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν μπορεί να δώσει ο ίδιος λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθήσει η τουρκική πλευρά αλλά επέμεινε ότι πρόκειται για μια «σαφή δέσμευση» και ότι ο Ερντογάν είπε ότι θα συμβεί «το συντομότερο δυνατόν».

Φωτο: via twitter


Σχολιάστε εδώ