Δ. Μάντζος στο “Π”: Ισχυρή Κεντροαριστερά για κοινωνική δικαιοσύνη και προοπτική στη νέα γενιά

Δ. Μάντζος στο “Π”: Ισχυρή Κεντροαριστερά για κοινωνική δικαιοσύνη και προοπτική στη νέα γενιά

Του
ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΝΤΖΟΥ
Βουλευτή Επικρατείας,
Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ


Το αποτέλεσμα της διπλής εκλογικής αναμέτρησης είναι ψήφος εμπιστοσύνης στη σταθερή πορεία αναγέννησης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής. Ωστόσο, η αποτύπωση των πολιτικών δυνάμεων στο Ελληνικό Κοινοβούλιο δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού. Βρισκόμαστε σε μια σημαντική καμπή για την πολιτική ιστορία του τόπου, στην οποία η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη οφείλει να πρωταγωνιστήσει, για να δώσει ελπίδα στους πολίτες.

Η εμφατική επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας και η μετατόπιση του πολιτικού άξονα προς τα δεξιά, σε συνδυασμό με το σκηνικό αποσύνθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ, εντείνουν την αναγκαιότητα μιας ισχυρής, σοβαρής και γόνιμης αντιπολίτευσης. Δεν υπάρχει καμιά περίοδος χάριτος. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, με ενισχυμένη και ανανεωμένη φωνή εντός και εκτός Βουλής, για να δώσει απαντήσεις στις μεγάλες προκλήσεις που έχει μπροστά της η κοινωνία μας και να προσφέρει μια θετική εναλλακτική ατζέντα για τη διακυβέρνηση του τόπου.

Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες πολλαπλών περιστατικών που δυστυχώς επιβεβαιώνουν τη σκληρή πραγματικότητα, την οποία η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί να κρύψει κάτω από το χαλί. Οι πολίτες πληρώνουν πολύ ακριβά τις πολιτικές επιλογές και ιδεοληψίες της κατά την περασμένη τετραετία. H υπόσχεση του πρωθυπουργού ότι η νέα κυβέρνηση θα συνεχίσει στον δρόμο των «καλαθιών» και του «market pass», δεν είναι παρά μια κυνική παραδοχή ότι η ακρίβεια θα συνεχίσει να καλπάζει, ενώ οι εξαγγελίες για μόνιμα μέτρα προστασίας των νοικοκυριών παραμένουν κούφια λόγια.

Το κοινωνικό κράτος αποδυναμώνεται διαρκώς. Δεν μπορεί να γίνεται δεκτό σε μια ευρωπαϊκή χώρα, εν έτει 2023, συνάνθρωποί μας να χάνονται στην αναμονή για ένα ασθενοφόρο. Και ενώ οι κυβερνητικοί παράγοντες επιχαίρουν για την πορεία του τουρισμού, οι εργαζόμενοι στη βαριά βιομηχανία της πατρίδας μας να παραμένουν αθωράκιστοι απέναντι στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες και την αδυναμία εύρεσης αξιοπρεπούς στέγης στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Τα προβλήματα παραμένουν και επιμένουν, οι πολίτες αποζητούν ελπίδα. Σε λύσεις πραγματικές και όχι εφήμερες, ούτε σε παραπλανητικά μεγάλα λόγια. Ο λαϊκισμός και η δημαγωγία είναι οι πιο επικίνδυνοι εχθροί των πολιτών και του γενικού καλού της κοινωνίας. Στη μακρά προεκλογική περίοδο που προηγήθηκε αποδείξαμε ότι εμείς έχουμε το πολιτικό μέταλλο για να αντισταθούμε στην τοξικότητα και στον λαϊκισμό, αρθρώνοντας σοβαρές προτάσεις για όλα τα μεγάλα προβλήματα του τόπου. Θέσαμε στο επίκεντρο του δημοσίου διαλόγου καίρια ζητήματα, όπως το κόστος στέγασης και το δημογραφικό, που ήταν αόρατα για τις μέχρι πρότινος κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις.

Σε αυτόν τον δρόμο θα συνεχίσουμε, με πίστη στις αρχές και στη σοσιαλδημοκρατική μας ταυτότητα, για να αλλάξουμε τους όρους με τους οποίους ασκείται η πολιτική στην πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια. Για να αφηγηθούμε πώς μπορεί η χώρα μας να κυβερνηθεί με κοινωνική δικαιοσύνη και ευημερία. Για να κάνουμε ξανά την Κεντροαριστερά πρωταγωνίστρια.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ