Ζωή Ράπτη στο “Π”: Το όραμά μας είναι μια καλύτερη Ελλάδα

–Έχουμε ήδη σηκώσει τα μανίκια

Της
ΖΩΗΣ ΡΑΠΤΗ
Αναπληρώτριας Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπου της ΝΔ


Η χώρα μας, μέσα από τα χρόνια των Μνημονίων, των κρίσεων και των ανατροπών που βίωσε, διαπίστωσε ότι η πρόοδος και η ευημερία είναι αποτέλεσμα σοβαρής και συστηματικής δουλειάς, προσεκτικής ανάγνωσης του διεθνούς περιβάλλοντος, διαφάνειας, αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών και εμπεριστατωμένων και κοστολογημένων προγραμμάτων.

Η Νέα Δημοκρατία εξέφραζε πάντα, και ιδίως μετά το 2015, τις αρχές αυτές. Απεδείχθη ότι ανέγνωσε και ερμήνευσε πιο επιτυχημένα τις μεγάλες αλλαγές που συνέβησαν στην ελληνική κοινωνία τα χρόνια του Μνημονίου. Αντίθετα, οι δυνάμεις της Κεντροαριστεράς απέτυχαν να κατανοήσουν και να ερμηνεύσουν όλες αυτές τις μεταβολές. Κυρίως, απέτυχαν να κατανοήσουν ότι ο ελληνικός λαός, και ιδιαίτερα η μεσαία τάξη, ζητούσε πολιτική σταθερότητα και όχι τοξικότητα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στηριζόμενος σε δομημένο, κοστολογημένο, ορθολογικό και εξωστρεφή προς την Ευρώπη πολιτικό λόγο, επιβραβεύθηκε από τον ελληνικό λαό το 2019 και από τότε έως σήμερα ο ελληνικός λαός διαπίστωσε με ευχαρίστηση ότι αυτά μπορούν να γίνουν πραγματικότητα και στη χώρα μας. Γι’ αυτό, στις πρόσφατες εκλογές τού χάρισε αυτοδυναμία με ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό, επιβραβεύοντας το άρτιο Πρόγραμμα Διακυβέρνησης της ΝΔ και συμπιέζοντας τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς σε ποσοστό μικρότερο του 30%.

Η πολιτική κυριαρχία της ΝΔ, όπως διαμορφώθηκε από τις κάλπες της 25ης Ιουνίου, δεν ισοδυναμεί με λευκή επιταγή αλλά με βαρύτερη ευθύνη.

Με ευθύνη να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις που αναλάβαμε στις προεκλογικές μας εξαγγελίες και να στηρίξουμε κάθε συνάνθρωπό μας, ιδίως τους πιο ευάλωτους.

Το όραμά μας για μια καλύτερη Ελλάδα, όπως διατυπώθηκε και προεκλογικά, αναλύεται σε τέσσερις βασικούς στόχους:
• Καλύτεροι μισθοί πρώτα και πάνω από όλα, η κεντρική μας δέσμευση.
• Αξιοπρεπής υγεία. Μετά από τρία χρόνια πανδημίας, ήρθε η ώρα να «χτίσουμε» το νέο ΕΣΥ.
• Αποτελεσματικό κράτος, ψηφιακό αλλά και φιλικό.
• Και, φυσικά, μια σταθερά περήφανη πατρίδα.

Στο πλαίσιο αυτό, προχωράμε, μεταξύ άλλων, σε αύξηση του μέσου και του κατώτατου μισθού μέσα στην τετραετία 2023 – 2027, σε σταδιακή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και του μη μισθολογικού κόστους, καθώς και σε αύξηση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και αναμόρφωση του μισθολογίου τους από 1/1/2024, ενώ και οι συνταξιούχοι θα δουν νέα αύξηση 3,4% από τον επόμενο χρόνο.

Στον τομέα της Υγείας, έχουμε ήδη δεσμευτεί για αύξηση των δαπανών και ενίσχυση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό 80 νοσοκομείων και 156 κέντρων υγείας, εγγύηση πρόσβασης του ΕΚΑΒ και πρώτες βοήθειες σε 7 – 10 λεπτά, καθώς και δημιουργία έξι νέων βάσεων για πρωτογενή διάσωση και αεροδιακομιδές. Επίσης, δίνεται έμφαση στις προληπτικές εξετάσεις, που επεκτείνονται για όλα τα βασικά νοσήματα.

Προχωράμε, ακόμη, σε μεταρρύθμιση στους τομείς της ψυχικής υγείας και των εθισμών, με πλήρη κατάργηση της ιδρυματικής περίθαλψης, δημιουργία 311 νέων δομών, υλοποίηση 211 δράσεων και προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής της ψυχικής υγείας, καθώς και με ενίσχυση των 279 υφιστάμενων δομών και υπηρεσιών ψυχικής υγείας και των 300 κέντρων υγείας με πέντε επαγγελματίες ψυχικής υγείας ανά κέντρο, για την περαιτέρω ενσωμάτωση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Θα παραμείνουμε μια κυβέρνηση για όλους τους Έλληνες, για να υλοποιήσουμε το κοινό μας όραμα για μια καλύτερη Ελλάδα. Έχουμε ήδη σηκώσει τα μανίκια και είμαστε έτοιμοι, στον τομέα των μεταρρυθμίσεων, να βάλουμε όλη μας την ενέργεια για να τρέξουμε πιο γρήγορα, πιο τολμηρά, και πάντα μπροστά.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: cnn.gr


Σχολιάστε εδώ