Θ. Ρουσόπουλος στο “Π”: Για μια κοινωνία αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας

Θ. Ρουσόπουλος στο “Π”: Για μια κοινωνία αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας

Του
ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ
Βουλευτή ΝΔ Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών


Η ανανέωση της εμπιστοσύνης των πολιτών στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, αφενός, απέδειξε πως η λογική μπορεί –και πρέπει– να υπερισχύει του λαϊκισμού και, αφετέρου, επιφόρτισε τη νέα κυβέρνηση με τη βαρύνουσα ευθύνη της συνέχισης των μεταρρυθμίσεων για την ευημερία της χώρας.

Κατά την προηγούμενη τετραετία και παρά τη συσσώρευση δυσμενών εξωγενών κρίσεων, η ΝΔ κατάφερε να δομήσει μια ανθεκτική οικονομία, να προσελκύσει ρεκόρ ξένων επενδύσεων και να στηρίξει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Πολλά, όμως, είναι τα προβλήματα και οι παθογένειες που παραμένουν και πρέπει να επιλυθούν. Έτσι, η νέα κυβέρνηση εξεδίπλωσε το σχέδιό της για τη διακυβέρνηση του τόπου κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή. Στόχος της είναι, δηλαδή, η αξιοποίηση, η διασφάλιση και η ολοκλήρωση του συντελεσθέντος έργου.

Οι άξονες της νέας κυβερνητικής θητείας είναι οι καλύτεροι μισθοί, η καλύτερη Δημόσια Υγεία, το αποτελεσματικό κράτος και η βελτίωση της ζωής των πολιτών. Συγκεκριμένα, η περαιτέρω βελτίωση της οικονομίας διά της ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας, με παράλληλη τήρηση της δημοσιονομικής υπευθυνότητας, η αύξηση του μέσου μισθού πάνω από 25%, από τα 1.170 στα 1.500 ευρώ, η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 950 ευρώ εντός της τετραετίας και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά μία μονάδα είναι μέτρα που θα ενισχύσουν σημαντικά το εισόδημα των πολιτών.

Στον τομέα της Υγείας, η πρόσληψη 10.000 εργαζομένων, η ταχύτατη ανταπόκριση του ΕΚΑΒ αλλά και η κτιριακή αναβάθμιση δεκάδων νοσοκομείων και κέντρων υγείας θα εξασφαλίσουν την καλύτερη πρόσβαση των πολιτών στο ΕΣΥ, ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας του οποίου δεν αλλοιώνεται επ’ ουδενί. Επιπλέον, η ταχύτερη απονομή της Δικαιοσύνης θα καταστήσει τη χώρα μας έτι περαιτέρω ελκυστική στις επενδύσεις και, παραλλήλως, θα σταματήσει την πολύχρονη ταλαιπωρία των πολιτών.

Οι πολίτες, έχοντας βιώσει τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος και της καθημερινότητάς τους –δεδομένα που όψιμα αντελήφθησαν στην αντιπολίτευση– και έχοντας πειστεί από τη συνέπεια λόγων και έργων της προηγούμενης τετραετίας της ΝΔ, ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους σε αυτήν. Με δυο λόγια, η αξιοπιστία, το λεπτομερές πρόγραμμα, τα σαφή, μετρήσιμα και υλοποιήσιμα μέτρα, με υπέρτατο στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, θα είναι οι γραμμές που θα κινηθεί η κυβέρνηση της ΝΔ και κατά τη νέα της θητεία.

Στους στόχους της τετραετίας είναι ακόμη η μεταρρύθμιση στην Παιδεία, με στόχο και την τροποποίηση του άρθρου 16, τα προγράμματα στέγης, η αύξηση της παραγωγής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές, η λογοδοσία και η αξιολόγηση στο Δημόσιο, η συνέχιση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, η ενίσχυση της γεωπολιτικής ισχύος της χώρας μας και η προσπάθεια εξεύρεσης λύσεως στα θέματα ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας.

Στις νέες προκλήσεις περιλαμβάνονται και τα ζητήματα τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και τα μεγάλα προβλήματα από την κλιματική κρίση.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκλεισε την ομιλία του στις προγραμματικές δηλώσεις μιλώντας για «κοινωνία αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας». Και αυτό είναι ένα στοίχημα που θα κερδηθεί εάν τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας. Και το ότι θα τις τηρήσουμε προκύπτει αβίαστα από το ότι αυτό κάναμε και στην πρώτη μας τετραετία. Και έτσι θα ανεβάσουμε κυριολεκτικά και όχι ρητορικά την Ελλάδα ακόμη ψηλότερα.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ