Πάρτι στην εκκλησία του Αγίου Βουκόλου – ΥΠΕΞ: “…προσβολή και βεβήλωση” – Συγγνώμη ζήτησε ο δήμαρχος της Σμύρνης

Πάρτι στην εκκλησία του Αγίου Βουκόλου – ΥΠΕΞ: “…προσβολή και βεβήλωση” – Συγγνώμη ζήτησε ο δήμαρχος της Σμύρνης

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η διοργάνωση πάρτι ηλεκτρονικής μουσικής στην ιστορική εκκλησία του Αγίου Βουκόλου στη Σμύρνη, με άδεια του τοπικού τουρκικού δήμου. Το ελληνικό ΥΠΕΞ έκανε λόγο για προσβολή και βεβήλωση ενός ιστορικού μνημείου.

Η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ:

Καταδικάζουμε απερίφραστα τη διοργάνωση πάρτυ με ηλεκτρονική μουσική εντός του ιστορικού ελληνορθόδοξου Ιερού Ναού του Αγίου Βουκόλου στη Σμύρνη, ο οποίος χρησιμοποιείται από τις τουρκικές Αρχές ως χώρος φιλοξενίας πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Η διοργάνωση πάρτυ συνιστά προσβολή και βεβήλωση ενός ιστορικού μνημείου που στο παρελθόν υπήρξε χώρος θρησκευτικής λατρείας.

Καλούμε την τουρκική κυβέρνηση να πράξει τα δέοντα ώστε να αποδίδεται ο απαιτούμενος σεβασμός στην πολιτιστική, ιστορική και θρησκευτική κληρονομιά όλων των θρησκειών στην επικράτειά της.

Ο δήμος Σμύρνης μεταφέρει την ευθύνη στην διοργανώτρια εταιρεία, και με ανακοίνωση του δικαιολογείται λέγοντας ότι ο δήμος δεν είχε σχέση με την εκδήλωση, αλλά απλώς παραχώρησε την άδεια. Εξέφρασε ωστόσο τη λύπη του: «λυπούμαστε εξαιρετικά που η εκδήλωση, η οποία δεν είχε καμία σχέση με εμάς, πλήγωσε την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα».

Με πληροφορίες και από το ertnews.gr

Σχολιάστε εδώ