Εκδόθηκε η ΠΝΠ για την άμεση στήριξη του ΕΚΑΒ – Τι προβλέπει

Εκδόθηκε η ΠΝΠ για την άμεση στήριξη του ΕΚΑΒ – Τι προβλέπει

Εκδόθηκε η ΠΝΠ για την άμεση στήριξη του ΕΚΑΒ με στόχο την αντιμετώπιση της κατεπείγουσας ανάγκης ενίσχυσης της στελέχωσης των πληρωμάτων στα ασθενοφόρα των δομών του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, των Κέντρων Υγείας και των Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων των νησιωτικών και ορεινών περιοχών της χώρας.

Τι προβλέπεται:

Έχοντας υπόψη: 1. Την παρ. 5 του άρθρου 5, την παρ. 3 του άρθρου 21, την παρ. 1 του άρθρου 44 και την παρ. 4 του άρθρου 101 του Συντάγματος. 2. Την εξαιρετικά επείγουσα και απρόβλεπτη ανάγκη ενίσχυσης της στελέχωσης των πληρωμάτων στα ασθενοφόρα των δομών του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.), των Κέντρων Υγείας και των Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων των νησιωτικών και ορεινών περιοχών της χώρας με διάθεση προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος ή των Ενόπλων Δυνάμεων ή με απόσπαση προσωπικού των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 3. Τη σχετική πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου, αποφασίζουμε (περίληψη):

Άρθρο πρώτο 1. δύναται να διατίθεται, μέχρι την 31η.12.2023, προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος ή στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, εξαιρουμένων των οπλιτών θητείας, για την εκτέλεση υπηρεσίας οδηγού στα ασθενοφόρα οχήματα των ως άνω δομών.

Άρθρο δεύτερο Έναρξη ισχύος Η ισχύς της παρούσας, η οποία θα κυρωθεί νομοθετικά κατά την παρ. 1 του άρθρου 44 του Συντάγματος, αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Αθήνα, 5 Ιουλίου 2023.

Δείτε oλόκληρο το κείμενο της ΠΝΠ ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ