Τριήμερη συζήτηση προγραμματικών δηλωσεων και ψήφος εμπιστοσύνης

Τριήμερη συζήτηση προγραμματικών δηλωσεων και ψήφος εμπιστοσύνης

Την Πέμπτη, 6 Ιουλίου, θα ξεκινήσει η τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ολομέλεια της Βουλης και το Σάββατο 8 Ιουλίου, η νέα κυβέρνηση θα ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής.

Η συζήτηση θα αρχίσει με την ανάγνωση των Προγραμματικών Δηλώσεων της κυβέρνησης από τον πρωθυπουργό και θα μετάσχουν τα μέλη της νέας κυβέρνησης, οι πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και βουλευτές από όλες τις πτέρυγες του Κοινοβουλίου.

Αμέσως μετα το τελος της συζήτησης θα διενεργηθεί η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση οπου θα είναι ονομαστική δι’ εκφωνήσεως και θα διεξαχθεί αμέσως μόλις τελειώσει η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων και το αργότερο ως τα μεσάνυχτα της τρίτης ημέρας από την έναρξη της συζήτησης, δηλαδή, το Σάββατο, 8 Ιουλίου 2023. Η κυβέρνηση απολαύει της εμπιστοσύνης της Βουλής, αν η πρόταση εμπιστοσύνης εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων Βουλευτών, η οποία όμως δεν επιτρέπεται να είναι μικρότερη από τα 2/5 (120) του όλου αριθμού των βουλευτών.


Σχολιάστε εδώ