Ν. Γιαννακοπούλου στο “Π”: Χρέος του ΠΑΣΟΚ, η οικοδόμηση της σύγχρονης, πλειοψηφικής Κεντροαριστεράς

Ν. Γιαννακοπούλου στο “Π”: Χρέος του ΠΑΣΟΚ, η οικοδόμηση της σύγχρονης, πλειοψηφικής Κεντροαριστεράς

Της
ΝΑΝΤΙΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Βουλευτού ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Β2’ Δυτικού Τομέα Αθηνών


Το μετεκλογικό σκηνικό αναδεικνύει την ανάγκη ενός σοβαρού, ισχυρού, σύγχρονου κεντροαριστερού πόλου, την ανάγκη η Κεντροαριστερά να πρωταγωνιστήσει ξανά. Αυτό είναι το καθήκον του ΠΑΣΟΚ για το επόμενο διάστημα. Το ΠΑΣΟΚ έκανε ένα ακόμη βήμα στην ανοδική πορεία, που σταθερά διαγράφει το Κίνημά μας.

Το ΠΑΣΟΚ δυναμώνει, ανανεώνεται και προχωρά. Στη διπλή εκλογική αναμέτρηση αυξήσαμε την εκλογική και κοινοβουλευτική μας δύναμη κατά 50%. Σε πολλούς νομούς το ΠΑΣΟΚ αναδείχθηκε δεύτερη δύναμη. Έχουμε αυξήσει σημαντικά την επιρροή μας στους νέους ανθρώπους. Ωστόσο, για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, η εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής είναι μόνο η αρχή, είναι η νέα αφετηρία. Τα όποια θετικά βήματα στην εκλογική επίδοσή μας είναι ένα νέο, πιο προωθημένο σημείο εκκίνησης. Μακριά από εμάς φαινόμενα έπαρσης. Κάναμε ένα ακόμα βήμα. Στηριγμένοι σ’ αυτό, οφείλουμε να εργαστούμε σκληρά κοινοβουλευτικά, κινηματικά, προγραμματικά, οργανωτικά και στοχευμένα, για να επιχειρήσουμε ένα πραγματικό άλμα.

Το αποτέλεσμα υπογραμμίζει το χρέος μας να οικοδομήσουμε τη σύγχρονη Κεντροαριστερά, για να αποκτήσει η χώρα μια ισχυρή, προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Καθήκον μας είναι η δημιουργία ενός ρεύματος κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας, για μια ισχυρή Ελλάδα. Την Ελλάδα της εθνικής αξιοπρέπειας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Την Ελλάδα που θα είναι πρωταγωνίστρια στις ευρωπαϊκές εξελίξεις.

Ο τόπος χρειάζεται μια ισχυρή, αξιόπιστη, στιβαρή και ωφέλιμη αντιπολίτευση. Αυτό είναι το μήνυμα και των δύο εκλογών. Η τοξικότητα, ο λαϊκισμός, το «όχι σε όλα» και η στείρα αντιπαράθεση αποδοκιμάστηκαν και στις δύο κάλπες. Αυτή είναι η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Αντιθέτως, αυτό που επιδοκιμάστηκε τελικά από τον ελληνικό λαό, με την ψήφο του στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, είναι η εποικοδομητική, γόνιμη αντιπολίτευση, η οποία φέρνει και μια αντιπρόταση για τη δημόσια ζωή του τόπου. Στη νέα κοινοβουλευτική θητεία, θα καλύψουμε τα κενά που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ με την αναξιόπιστη αντιπολίτευση την οποία άσκησε τα προηγούμενα χρόνια. Είναι ο μόνος δρόμος για να οικοδομήσουμε ξανά μια σύγχρονη Κεντροαριστερά, με αρχές και αξίες, η οποία θα μπορέσει να πρωταγωνιστήσει ξανά. Όχι όμως με παλιά υλικά και παλιές ιδέες, ούτε με τοξικότητα και λαϊκισμό στον δημόσιο διάλογο. Αυτά, εμείς τουλάχιστον, τα έχουμε αφήσει οριστικά στο παρελθόν.

Το ΠΑΣΟΚ, ως ισχυρή, προοδευτική δύναμη, θα ασκήσει στιβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση με αρχές και αξίες. Θα ασκήσει δυναμική, εποικοδομητική αντιπολίτευση, από την οπτική των μεταρρυθμιστικών, σοσιαλδημοκρατικών μας απόψεων και θέσεων. Οι πολίτες θέλουν από εμάς να προχωρήσουμε με απαιτητικότητα, αυστηρότητα αλλά και θετικό αφήγημα, μακριά από λαϊκισμό και ισοπεδωτική στάση, σαν τον τύπο αντιπολίτευσης που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να ενισχύσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Θα είμαστε δίπλα στους πολίτες σε όλες τις μάχες που έχουμε μπροστά μας, για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, τον σεβασμό των θεσμών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την ανάδειξη ενός νέου, βιώσιμου και ανθεκτικού μοντέλου παραγωγής, που θα δώσει προοπτική στη νέα γενιά.

Ξεκινάμε τη νέα μας προσπάθεια με στόχο το ΠΑΣΟΚ να ξαναγίνει ένα πλειοψηφικό ρεύμα που θα εκφράσει τους προοδευτικούς πολίτες αυτού του τόπου αλλά και ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, ώστε να αποτελέσει την εναλλακτική δύναμη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Η πρόκληση είναι μεγάλη, αλλά μπορούμε να τα καταφέρουμε.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ