Μάκης Κουρής: Όπως έστρωσες, ώρα να κοιμηθείς, Αλέξη…

Μάκης Κουρής: Όπως έστρωσες, ώρα να κοιμηθείς, Αλέξη…

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

Ποιος να το πίστευε… Μετά τις εκλογές του Μαΐου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είχε σπεύσει να σύρει μια κόκκινη γραμμή στο μήνυμά του.

Με χαμόγελο είχε επιστρέψει στη θέση του ο Αλέξης Τσίπρας. «Νέο ξεκίνημα» ήταν το σύνθημα εν όψει της νέας κάλπης, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει ότι θα παλέψει για να κερδίσει τη μάχη, που ήταν σίγουρος ότι θα ήταν σκληρή.

Από τη μεριά της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο ισχυρός παίκτης. Ο Αλέξης, όμως, πίστευε ότι θα μπορούσε να κάνει δύσκολη την αποστολή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Οι δύο μονομάχοι θα πήγαιναν σε δεύτερο γύρο.

Και εκεί στο… κανναβάτσο θα έβγαινε ο νικητής. Ο πρόεδρος της ΝΔ δύσκολα θα ήταν ο χαμένος. Είχε προπονηθεί εδώ και πολύ καιρό, είχε πάρει τα αναγκαία μαθήματα από τους «παλαιστές» και τελικά κέρδισε το στεφάνι της νίκης. Και μάλιστα, με μεγάλη διαφορά…

Ποια θα είναι η επόμενη μέρα;
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας, όχι μόνο αποδέχθηκε την ήττα του αλλά και δημοσιοποίησε την απόφασή του να αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος, επισημαίνοντας την ανάγκη να παραμερίσει για να περάσει το νέο κύμα που χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Τόνισε, μάλιστα, ότι θα είναι παρών πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την εκλογή της νέας ηγεσίας από τα μέλη του κόμματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας γεύθηκε την πάλη στο πολιτικό ρινγκ. Από δω και πέρα, άγνωστες οι βουλές του.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ