ΜΙΚΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ…

ΜΙΚΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ…

♦ Στη «φάκα» των Αρχών πιάστηκαν 400 φορολογούμενοι το πρώτο τετράμηνο του έτους με την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Η Αρχή κατά του ξεπλύματος ζητεί από την ΑΑΔΕ πληροφορίες για τα εισοδήματά τους και τα περιουσιακά στοιχεία που δηλώνουν στην Εφορία προκειμένου η έρευνα να συνεχιστεί σε βάθος.

♦ Βρήκαν δουλειά 94.000 άτομα το πρώτο τρίμηνο του έτους, αλλά 204.000 έχασαν τη δουλειά τους, με βάση στοιχεία της Eurostat. Το ποσοστό της ανεργίας, όμως, συνεχίζει να μειώνεται.

♦ Εκεί φτάσαμε… Απαγορευμένες για τους Έλληνες οι διακοπές στην… Ελλάδα! Ο ένας στους δύο δεν θα πάει πουθενά το καλοκαίρι, ενώ ακόμη και εκείνοι που θα ταξιδέψουν σε κάποιον προορισμό θα αναγκαστούν να μειώσουν τα έξοδά τους και τις ημέρες παραμονής.

♦ Πολυμέτωπος είναι ο τεχνολογικός πόλεμος από την Κίνα. Το Πεκίνο δεν θέλει να μείνει πίσω στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) και των ημιαγωγών, δύο βασικών στοιχείων στον παγκόσμιο αγώνα για τεχνολογική υπεροχή. Η Ολλανδία συντάσσεται με τις ΗΠΑ στην κλιμακούμενη αντιπαράθεση με την Κίνα, παρότι έχει στενή εμπορική συνεργασία με την τελευταία.

♦ Χαράς ευαγγέλια… Κάθε μέρα εκδίδονται 1.200 νέες συντάξεις και κατατίθενται 610 νέες αιτήσεις. Φέτος θα βγουν στη σύνταξη πάνω από 200.000 ασφαλισμένοι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΕΦΚΑ. Συνολικά στο πεντάμηνο του έτους εκδόθηκαν 156.000 νέες συντάξεις και μέσα στον Μάιο σχεδόν 30.000, με τον χρόνο αναμονής για την απονομή σύνταξης να έχει μειωθεί στους δύο μήνες. Η μέση σύνταξη των ασφαλισμένων στον ιδιωτικό τομέα είναι 691 ευρώ και στο Δημόσιο 1.193 ευρώ.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

 


Σχολιάστε εδώ