Η αρχή του τέλους για τον Πούτιν

Η αρχή του τέλους για τον Πούτιν

Του
ΒΑΣΙΛΗ ΤΑΛΑΜΑΓΚΑ


Στην αρχή του πολέμου στην Ουκρανία δεν ήταν λίγοι αυτοί που πίστευαν ότι ο Ρωσικός Στρατός θα έκανε βόλτα στο Κίεβο και από τα μπαλκόνια θα τον υποδεχόντουσαν με σημαιάκια, ως απελευθερωτή. Δεκαέξι μήνες αργότερα, η Ρωσία όχι μόνο δεν έχει νικήσει, αλλά το καθεστώς Πούτιν βίωσε μια δίχως προηγούμενο κρίση, με έναν εκ των εμπίστων του, τον Γεβγκένι Πριγκόζιν –«έκανε τις πολύ βρώμικες δουλειές»– να κάνει ανταρσία.

Ο Πούτιν συνέκρινε τις ενέργειες του Πριγκόζιν με αυτές που κατέλυσαν στην αρχή τον Ρωσικό Στρατό και έπειτα το ίδιο το κράτος το 1917. Είχε δίκιο, αφού ολόκληρες στρατιωτικές μονάδες, κάποιες από αυτές επιφορτισμένες και με τον έλεγχο πυρηνικών όπλων, στέκονται δίπλα στον Πριγκόζιν…

Ο επικεφαλής της Wagner και οι δυνάμεις του δεν είναι σε θέση να αμφισβητήσουν άμεσα την εξουσία του Πούτιν, ακόμα και αν το ήθελαν.

Όμως τον εξευτελίζουν έμμεσα. Κάποιες χιλιάδες «κατσαπλιάδων», έχοντας συστήσει ένοπλα τμήματα, περιφέρονταν στη Νότια Ρωσία απαιτώντας αναγνώριση από το επίσημο κράτος.

Απαιτούσαν και κάτι άλλο. Να καθορίζουν αυτοί την πολιτική του υπουργείου Άμυνας, με τη δικαιολογία ότι κυρίως αυτοί πολεμούν… Είναι γνωστό επίσης ότι η Wagner έχει μακροχρόνια στενή σχέση με τις ειδικές δυνάμεις στρατιωτικών πληροφοριών της Ρωσίας, FSB, συμπεριλαμβανομένων κοινών βάσεων και εγκαταστάσεων.

Κάποιες δυνάμεις αυτών των νευραλγικών μονάδων απαρνήθηκαν ήδη τον Πούτιν. Επιπλέον, η μεγάλη ήττα για τη Ρωσία είναι στο επίπεδο του γοήτρου. Οι ποινικοί που «αντρώθηκαν» με τον Πούτιν του… τραβούν το χαλί με τον πιο βίαιο τρόπο.

Ο ηγέτης που προήλθε από τις πανίσχυρες μυστικές υπηρεσίες ψάχνει να δει ποιες περιοχές και ποια… πρόσωπα ελέγχει.

Ενεργοποίησε και τα σχέδια διαφυγής, μήπως… τα χρειαστεί.
Η απόλυτη ντροπή για το προφίλ του… ηγέτη.

Είναι σαφές ότι μια αποδυναμωμένη Ρωσία είναι καλό νέο για τη Δύση και την Ουκρανία. Τα δυτικά ΜΜΕ μιλούν για μια αντιπαράθεση μεταξύ ενός μέθυσου ψυχοπαθή, που ηγείται μιας συμμορίας δολοφόνων εγκληματιών, και ενός αφεντικού της «μαφίας», που κάθεται στο Κρεμλίνο και μοιράζει τα πλούτη της Ρωσίας στους κολλητούς του.
Όσους του έμειναν και δεν… έπεσαν από τα παράθυρα.

Η αρχή του τέλους για τον Πούτιν έφτασε… Ο τελευταίος κούρασε όχι τη Δύση, που κοιτάζει τα συμφέροντά της, αλλά τον περήφανο ρωσικό λαό…

Η βαλβίδα αποσυμπίεσης σφυρίζει ήδη…


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ