ΜΙΚΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ…

ΜΙΚΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ…

♦ Αύξηση των επιτοκίων και τον Σεπτέμβριο θέλουν τα «γεράκια» της ΕΚΤ. Η Κριστίν Λαγκάρντ προϊδέασε την αγορά ότι «είναι πολύ πιθανή» μία ακόμη αύξηση τον Ιούλιο.

♦ Αύξηση του μεριδίου του ΤΧΣ στην Attica Bank από 69,5% σε 72% λόγω της ενεργοποίησης του νόμου για τον αναβαλλόμενο φόρο, ο οποίος ενεργοποιείται για τρίτη φορά τα δύο τελευταία χρόνια μετά τις ζημίες ύψους 386,6 εκατ. ευρώ.

♦ Θετικά τα ξένα funds για τις ελληνικές τράπεζες. Πολύ θετική αποδοχή είχαν οι διοικητικές ομάδες των τεσσάρων συστημικών τραπεζών από τους εκπροσώπους διεθνών θεσμικών χαρτοφυλακίων κατά το τριήμερο ευρωπαϊκό τραπεζικό roadshow στο Παρίσι.

♦ Τα ακίνητα για τα οποία έχει χορηγηθεί ψευδής βεβαίωση μηχανικού περί μη ύπαρξης αυθαιρεσιών ανέρχονται σε χιλιάδες, όπως υποστηρίζει η Συντονιστική Επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδας.

♦ «Η κυβέρνηση που θα έρθει θα έχει τα χέρια της πιο ελεύθερα να προσαρμόσει τη χώρα σε συνθήκες που έχουν αλλάξει και θα συνεχίσουν να αλλάζουν ραγδαία. Αλίμονο αν ερμηνεύσει λάθος αυτό που ακούγεται, ότι δηλαδή ψηφίστηκε για να βρει ο κόσμος την ησυχία του», επισημαίνει σε άρθρο του ο Παναγής Βουρλούμης.

♦ Δάνεια ύψους 70,6 δισ. ευρώ διαχειρίζονται τα funds. Από τα 70,6 δισ. ευρώ, τα 23,6 δισ. ευρώ είναι «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια, η αξία των οποίων αυξήθηκε κατά 34 εκατ. ευρώ.

♦ Επενδύσεις άνω του 1 δισ. ευρώ σε data centers έως το 2028! Με έτος αναφοράς το 2022, έρευνα κατατάσσει τις Digital Realty-Lamda Hellix και την Google στους μεγαλύτερους επενδυτές.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

 


Σχολιάστε εδώ