Ο νέος Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου στο Digital Business 2023

Ο νέος Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου στο Digital Business 2023

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου, ο νέος Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, θα ανοίξει τις εργασίες του συνεδρίου Digital Business 2023, το οποίο έρχεται στις 5 Ιουλίου, υπό τον τίτλο CLOUD FIRST: The Data Center (R)evolution, με την υπογραφή και την αξιοπιστία της Smart Press!

Κατά τη διάρκεια του Digital Business 2023 θα ανακαλύψουμε τα κέντρα δεδομένων, τα υποθαλάσσια καλώδια, το cloud computing, τα Big Data και όλα τα εργαλεία που ενεργοποιούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό και που έχουν αναδειχθεί σε ζωτικά στοιχεία του ψηφιακού οικοσυστήματος – και που φέρνει, με τη σειρά του, στο προσκήνιο το ψηφιακό επιχειρείν.

Άλλωστε, ο ίδιος ο κ. Παπαστεργίου, σε πρόσφατη ανάρτηση του, ανέφερε, όσον αφορά στο θέμα της ψηφιοποίησης, πως «η ψηφιακή διακυβέρνηση δεν είναι εφαρμογές και προγράμματα που αφορούν τους συναδέλφους μου μηχανικούς και προγραμματιστές. Είναι μία άλλη Ελλάδα, σύγχρονη, ευέλικτη, ψηφιακά ασφαλής, προετοιμασμένη για νέες προκλήσεις, με αντανακλαστικά, αποτελεσματική, άμεση, ανοιχτή σε όλες και όλους».

«Αναλαμβάνω ένα υπουργείο του οποίου ηγήθηκε ένας από τους πιο αποτελεσματικούς υπουργούς, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, με υφυπουργό τον φοβερό Θεόδωρο Λιβάνιο. Και η ευθύνη είναι πολύ μεγάλη. Να συνεχίσουμε ακόμη πιο τολμηρά και πιο γρήγορα, να απλοποιήσουμε τις ζωές μας μέσω τη ψηφιοποίησης. Να εκπλήξουμε και πάλι ευχάριστα τους πολίτες μας, που δικαίως νιώθουν πως ενίοτε το κράτος δεν τους καταλαβαίνει».

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου διατέλεσε Δήμαρχος Τρικάλων από το 2014, καθώς και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας από το 2019. Διετέλεσε αντιδήμαρχος Έργων και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Τρικκαίων (2003–2010). Επί δημαρχίας του, ο δήμος του χαρακτηρίστηκε λόγω του πρωτοποριακού έργου ως ισχυρό πρότυπο δήμου, με τον ίδιο να αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα «τοπικού άρχοντα». Μετά τις εκλογές του Ιουνίου, ανέλαβε τη θέση του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

ΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιάστε εδώ