Λαβράκια βγάζει η έρευνα για τη ρωσίδα κατάσκοπο

Λαβράκια βγάζει η έρευνα για τη ρωσίδα κατάσκοπο

[Ανάλεκτα]

Σοβαρό αντικείμενο ελέγχου από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος έχει αποτελέσει ο δικηγόρος της ρωσίδας κατασκόπου «Μαρίας Τσάλλα», που απασχόλησε το πανελλήνιο πριν από μήνες, ο οποίος είναι και μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΜέΡΑ25.

Ο συγκεκριμένος βοήθησε τη ρωσίδα κατάσκοπο Irina Alexandrovna Smireva ή αλλιώς «Μαρία Τσάλλα» να γραφτεί το 2018 στο δημοτολόγιο του Δήμου Αλιβερίου και στη συνέχεια υποστήριξε ότι δεν ήξερε και δεν θυμόταν τη συγκεκριμένη περίπτωση.

Η έρευνα φαίνεται ότι έχει φέρει στην επιφάνεια ένα κύκλωμα δικηγόρων και δημόσιων λειτουργών, το οποίο φαίνεται να δρούσε σε πανελλαδικό χώρο και «βάφτιζε» ομογενείς άτομα από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, δίνοντάς τους ταυτότητα και διαβατήριο.

Ο συγκεκριμένος δικηγόρος φαίνεται, μεταξύ άλλων, να εκπροσωπεί εταιρείες ρωσικών συμφερόντων που ενδέχεται να σχετίζονται με τη ρωσίδα πράκτορα.

Αντικείμενο ελέγχου αποτέλεσαν και τα συγγενικά του πρόσωπα, ήδη έχουν ανοιχτεί όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί του, ενώ στο στόχαστρο έχουν μπει και χορηγίες που εμφανίζονται να δίνει προς πολιτικό κόμμα.

Η έρευνα αναμένει και στοιχεία από το εξωτερικό, στο πλαίσιο της ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των υπηρεσιών και άλλων χωρών και δείχνει ότι θα έχει και άλλες πτυχές.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

 


Σχολιάστε εδώ